Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben hyllar Evert Taube för 20:e gången

Publicerad:
Gruppen som framför ett drygt 20-tal Taubevisor på söndag i Kil och på tisdag i Säffle. Sittande: Bosse Rhodén, Monica Olsson och Henrik Olsson. Stående: Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson och Svante Olsson. Foto: Annelie Ryberg

Visklubb -67:s egna musiker i Säffle har en tradition av att hylla Evert Taube på hans födelsedag. Konserten ges i Kil på söndag och i Säffle på tisdag.

Den här Taubetraditionen inledde visklubben 2003 och när det nu är dags igen att fira Evert Taubes födelsedag genom hans musik är det för 20:e gången.

Det är ett rutinerat gäng som har repeterat in programmet. Många av musikerna har medverkat flertalet gånger och några har till och med varit med alla gånger. Men i år ses också en debutant i gruppen – Monica Olsson. Hon omges av bekanta herrarna Anders Falk, Pelle Jonsson, Bosse Rhodén, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson.

Konserten ges i Kil Arena söndag 12 mars, som är Evert Taubes födelsedag, med repris tisdag 14 mars på hemmaplan i Medborgarhuset i Säffle.

Konsertprogrammet består av ett 20-tal utvalda visor ut Evert Taubes omfattande låtskatt. Några av de kända visor som bjuds är ”Inbjudan till Bohuslän”, ”Maj på Malö”, ”Linnéa”, ”Min älskling”, ”Änglamark”, ”Fragancia” och ”Eldarevalsen”. Men som vanligt framförs också musik som hörs mer sällan och här nämns som exempel ”Kärleken och vinden”, ”Vera i Vintappargränd”, ”Fritjofs avsked” och ”Framnäs vals”.

Artikeltaggar

Evert TaubeKonserterMusikNöje/KulturSäffleVisklubb -67

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.