Hoppa till huvudinnehållet

Oslo tog historisk seger i Bo Stenbergs Minnescup

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Turneringens sista match, mellan Bohuslän/Dal och Oslo hockeykrets, blev helt avgörande. Oslo var snäppet vassare och vann matchen med 3–2.
Turneringens sista match, mellan Bohuslän/Dal och Oslo hockeykrets, blev helt avgörande. Oslo var snäppet vassare och vann matchen med 3–2. Foto: Fredrik Tacacho

För första gången i turneringens historia vann i lördags Oslo hockeykrets Bo Stenbergs Minnescup, som avgjordes i Åmåls ishall.

I helgen avgjordes säsongens sista turnering i Åmåls ishall. Bohuslän-Dals ishockeyförbund satte punkt med Bo Stenbergs Minnescup, där årets Tv-pucksgäng från Bohuslän/Dal, födda 2008, ställdes mot Örebros distriktslag och Oslo hockeykrets.

Bohuslän/Dal, den här gången utan några Åmålsspelare i truppen, inledde turneringen starkt och slog Örebro med 3–1 i den inledande matchen.

I den andra matchen slog sedan Oslo hockeykrets Örebro med hela 11–4. Den avslutande matchen mellan Bohuslän/Dal och Oslo skulle därmed visa sig bli helt avgörande. Oslo gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden men i andra kom Bohuslän/Dal tillbaka och både reducerade och kvitterade genom Malte Herlitz, Stenungsund HF, och Melvin Lotzner, Lions HC Strömstad. Med 15 sekunder kvar av perioden, i numerärt överläge, gjorde Oslo 3–2 vilket blev matchavgörande. Slutperioden förblev mållös och Oslolaget fick för första gången i turneringens historia lyfta bucklan.

– Det är lite speciellt med två fullängdsmatcher på en dag. Mot Oslo märkte vi att det inte fanns särskilt mycket energi kvar hos spelarna, säger Richard Andersson, tränare för Bohuslän/Dal.

Bohuslän/Dals Leo Karlsson från Lions HC Strömstad i kamp om pucken med Oslos Lucas Andersen.
Bohuslän/Dals Leo Karlsson från Lions HC Strömstad i kamp om pucken med Oslos Lucas Andersen. Foto: Fredrik Tacacho

På det stora hela var Richard Andersson ändå nöjd med lagets insats i turneringen.

– Det kändes ganska bra. Vi har inte hunnit göra så många träningar än med det här laget så det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Framförallt är jag nöjd med att vi gjorde mycket av det vi pratat om innan matcherna. Vi är på rätt väg.

Inga Åmålsspelare fanns med på isen under lördagen, men backarna David Koskela och Anton Ballester var reserver.

– De kommer att vara med i träningsgruppen, säger Richard Andersson.

Kvalet till Tv-pucken spelas under hösten.

– Det ryktas om att vi kommer att hamna i väst-gruppen. Vi tillhör egentligen syd, men ett lag därifrån kommer att flyttas upp till väst, säger Richard Andersson.

Slutspelet i Tv-pucken avgörs i Sandviken och Gävle, den 2–5 november.

Turneringen lockade mycket publik, drygt 120 personer såg respektive match.
Turneringen lockade mycket publik, drygt 120 personer såg respektive match. Foto: Fredrik Tacacho
Under lördagens arrangerades Bo Stenbergs minnescup 2023. Bohuslän/Dal, Örebro och Oslo hockeykrets deltog. Det sistnämnda laget tog sin första seger i turneringen.
Under lördagens arrangerades Bo Stenbergs minnescup 2023. Bohuslän/Dal, Örebro och Oslo hockeykrets deltog. Det sistnämnda laget tog sin första seger i turneringen. Foto: Fredrik Tacacho
Melvin Lotzner från Lions HC Strömstad var en av Bohuslän/Dals målskyttar i matchen mot Oslo.
Melvin Lotzner från Lions HC Strömstad var en av Bohuslän/Dals målskyttar i matchen mot Oslo. Foto: Fredrik Tacacho
Bohuslän/Dals målvakt Jakob Areschoug plockar ner ett skott.
Bohuslän/Dals målvakt Jakob Areschoug plockar ner ett skott. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

BohuslänIshockeyOsloSportTurneringarÅmålÅmåls SKÖrebro

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.