Sex UF-företag från Åmål visar upp sig på Fyrbodalsmässan

Publicerad:
Karlbergselever är på plats för UF-mässan i Trollhättan på torsdag: Daan Lautenbach, Viktor Persson, Abdul Hakim Alkhatib, Sali Nofal, Elise Tayan, Mirijam Novakovic, Wouter Bakker, Viktor Måneklev, Ella Otter, Linnea Axelsson och Klara Wånggren. Saknas på bilden gör Marwan Bahry och Julia Sandberg plus företaget Cozy design. Foto: Annelie Blüme

Elever från Karlbergsgymnasiet i Åmål finns på plats i Trollhättan på torsdag då det är dags för mässa och presentation av UF-företag från hela Fyrbodal.

Den årliga mässan för alla UF-företag i Fyrbodal hålls på Nova Arena i Trollhättan den 16 mars. Där kommer även det så kallade Ung Företagsamhets-mästerskapet att avgöras. Det blir tävlingar under dagen, i olika kategorier, där de bästa företagen vinner fina priser och dessutom får dessa chansen att representera Fyrbodal i svenska mästerskapen i UF-företagande i Stockholm i maj.

Skickar sex företag

Över hundra UF-företag från skolor i Fyrbodal är anmälda till torsdagens mässa

– Vi skickar sex företag, säger Annelie Blüme på Karlbergsgymnasiet. Vi har ju många fler, men man får välja själv om man vill vara med på mässan eller inte.

Företagen som ska visa upp sig är Cozy design (teknikprogrammet), Brimbender (teknikprogrammet), Baked goods (försäljnings- och serviceprogrammet), Candle by iriel (försäljnings- och serviceprogrammet), Lucy (ekonomiprogrammet), samt Bee humble (ekonomiprogrammet).

Uppehåll under pandemin

Enligt Annelie Blüme är det i år är första gången som Karlbergsgymnasiet har UF-företag med från teknikprogrammet.

Mässan för Fyrbodals UF-företag hölls inte under covidpandemin utan då körde man digital medverkan. På torsdag genomförs alltså den första fysiska mässan efter uppehållet.

Under mässdagen finns alla chanser att knyta kontakter och vill man få mer inspiration kan man under lunchen lyssna på handbollscoachen Per Johansson som ska föreläsa om passion och ledarskap.

Johansson har jobbat som förbundskapten för flera länder och berättar om hur det är att jobba i högpresterande miljöer i kulturer som skiljer sig väsentligt från den svenska.

Artikeltaggar

DesignFörsäljningKarlbergKarlbergsgymnasietMässorSkola och utbildningStockholmTrollhättanUng företagsamhet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare