Hoppa till huvudinnehållet

Dalsspiras konkursbo auktioneras ut på nätet: ”Allt kommer att försvinna”

Publicerad:
Dalsspiras konkursbo auktioneras ut på nätet.
Dalsspiras konkursbo auktioneras ut på nätet. Foto: Johan Lindahl

Sedan konkursen i slutet av förra året har konkursförvaltaren Staffan Karnå på Advokatfirman Kjällgren försökt att få Dalsspiras konkursbo sålt. Nu säljs det istället på en auktion på nätet, som just nu pågår.

Sedan konkursen i slutet av förra året har konkursförvaltaren Staffan Karnå på Advokatfirman Kjällgren försökt att få mejeriets konkursbo sålt.

I mitten av februari kom det uppgifter om ett konkret anbud på konkursboet, vilket Staffan Karnå menar aldrig kom.

– Någon hörde av sig och ville lägga ett bud, vilket sen gjorde person aldrig det, säger han.

Nu har han och största fordringsägaren Swedbank kommit överens om att lägga ut det på en nätauktion istället. Där kan intressenter buda på hela eller delar av konkursboet, som består av maskiner och inventarier, fram till 23 mars. Detta var P4 Väst först med att rapportera om.

Hittills har intresset varit svalt, det har kommit in några få bud på småsaker, men Staffan Karnå är säker på att konkursboet kommer att säljas i sin helhet.

– Det är en dryg vecka kvar, så vi får se vad utfallet blir. Jag är säker på att grejerna säljs, det vet jag av erfarenhet. Allt kommer att försvinna, även om det kanske blir billigare än man tänkt.

Bland annat ligger lägstabudet på mejerilinan för get- och komjölk på 40 000 kronor, men har ett värde av 3 miljoner. De 115 mejerivagnarna är värda 115 000, men där finns ett bud på 23 000 kronor medan förpackningsmaskinen och isackumulatorn går att buda hem för en hundralapp styck. På ostgrytan värd 600 000 finns ett bud på 7 000 kronor.

Artikeltaggar

AuktionerDalsspiraFärgelanda kommunKonkurserNäringslivP4 VästSwedbank

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.