Hoppa till huvudinnehållet

Medaljer för Åmintonspelare – guld i mixdubbel för Alvin och Majken

Publicerad:
Åmintons lovande ungdomar Alvin Malmsköld och Majken Eriksson tog hem flera medaljer i badmintontävlingen Snödroppen i Karlskoga. I mixeddubbel, i klassen U15, stod de som segrare.
Åmintons lovande ungdomar Alvin Malmsköld och Majken Eriksson tog hem flera medaljer i badmintontävlingen Snödroppen i Karlskoga. I mixeddubbel, i klassen U15, stod de som segrare. Foto: Åminton

Majken Eriksson och Alvin Malmsköld, båda från Åminton, vann tillsammans mixeddubbeln i klassen U15 i badmintontävlingen Snödroppen i Stråhallen i Karlskoga. I Trollhättan tog sig Ludwig Danneteg till kvartsfinal.

Fyra spelare från Åmåls badmintonklubb Åminton har i helgen varit i farten och tävlat. I lördags spelade Ludwig Danneteg, som fyller 15 i år, i Trollhättan i ungdomstävlingen GKN Aerospace Trophy i Innovatumhallen. Han gick vidare från poolspelet och tog sig till kvartsfinal i sin U15-klass, där det dock tog stopp.

I Snödroppen i Karlskoga tävlade tre spelare från Åminton och samtliga tog sig upp på pallen minst en gång. Majken Eriksson, i par med Alvin Malmsköld, segrade i klassen U15 efter att i finalen ha besegrat förstaseedade paret Airon Horeerum Ankarsund och och Saga Wattle i två raka set, 21–15, 21–14.

Uppsving i Åminton – siktar på seriespel med ungdomslag

Dubbla guld för Alvin

Majken Eriksson tog även brons i singel samt silver i damdubbel tillsammans med Wilma Ekman från Kinnekulle. Alvin Malmsköld tog utöver guldet i mixeddubbel också guld i herrdubbel i klassen U15 tillsammans med Alfred Hidén från Karlstad samt silver i singel i U15.

Bland seniorerna tog Åmintons Kim Malmsköld silver i herrdubbel C tillsammans med hemmaspelaren Adam Grähs. Efter att ha vunnit i två täta set i semifinalen blev förstaseedade paret Anders Lernhammar och Jonny Lindström för starka i finalen.

Alvin Malmsköld och Majken Eriksson under en av segermatcherna i mixeddubbel.
Alvin Malmsköld och Majken Eriksson under en av segermatcherna i mixeddubbel. Foto: Åminton

Artikeltaggar

Åmåls kommunBadmintonGKNKarlskogaKinnekulleMedaljerTrollhättan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.