Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: När läraren kallar återkommer de gärna till hemorkestern

Publicerad:
Gunnar Pehrstads före detta elever återvänder gärna till Stadsmusikkåren när han kallar på dem. Den här helgen deltog Andreas Sundén, Peter Wahlström, Peter Boman och Regina Bodquist. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Ingen rök utan eld. Klockan 4.30 i morse stod en av statens – i Åmål boende – chefstjänstemän i sitt fönster och blickade ut över en så dags sovande stad. Så upptäckte han öppna lågor och brandrök. Brandkåren larmades om att ett uthus i korsningen Åsgatan–Drottninggatan stod i ljusan låga och kom snabbt med bilar och sju man.

Någon utomhusbrand kunde brandmännen inte upptäcka men väl en morgontidig Åmålsbo som var ute och brände ris. Risbrännaren blev något förvånad när brandkåren dök upp och fällde den i sammanhanget helt logiska kommentaren ”Va fan gör ni här”.

1998

De återkommer till hemorkestern. Den gångna helgen träffades de – fyra av Gunnar Pehrstads gamla elever. När läraren kallar återkommer de gärna till hemorkestern.

De fyra är klarinettisten Andreas Sundén som studerar på sitt andra år vid musikhögskolan i Oslo, saxofonisten Peter Wahlström som just ryckt in i Arméns musikkår, klarinettisten Regina Bodquist som spelar första stämman i stockholmskåren Tre Kronor och saxofonisten Peter Boman som just nu gör lumpen i Kristinehamn, men som tänker sig en framtid i Åmåls stadsmusikkår.

2013

Allvarliga brister i Fengersfors förskola. Lärarförbundet överväger att anmäla Åmåls kommun för allvarliga brister i lokaler och arbetsmiljö vid Fengersfors förskola. Beslutet om att flytta klass 4–6 från Fengersfors till Tösse verkar också i praktiken klart.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBristerFengersforsFörskolorLärareLärarförbundetSamhälleSkola och utbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.