Hoppa till huvudinnehållet

I golfhallen kombineras simulatorspel med bebisträning

Publicerad:
Jonas Ranheden tränar vid simulatorn i golfhallen. Det går också att träna puttning och det finns ett gym.
Jonas Ranheden tränar vid simulatorn i golfhallen. Det går också att träna puttning och det finns ett gym. Foto: Roger Pettersson

Golfhallen öppnade i november i Postnords tidigare lokaler på Nygård. Där tränar ett 40-tal Forsbackamedlemmar puttning och utslag samt hålspel på golfsimulatorn.

Golftränaren Kristofer Karlsson, som driver hallen, har även ett gym för medlemmarna. Där tränar mammagrupper tillsammans med sina bebisar.

I november öppnade Kristofer Karlsson, golftränare på Forsbacka GK, golfhallen i Postnords gamla lokaler. Där kan golfentusiasterna träna vintertid på golfsimulatorn och det finns även möjlighet att träna puttning och prova driven på olika banor.

– Det ser kanske inte så mycket ut för världen från utsidan, men de som har hittat hit har blivit positivt överraskade när de väl kommer in i lokalen, säger Kristofer Karlsson.

Förutom detta har Kristofer Karlsson ordnat ett gym där golfmedlemmarna kan träna, men han kör även mammaträning på dagtid ett par gånger i veckan där bebisar inkluderas i träningen.

– Det är nya fräscha gymmaskiner och mammaträningen har blivit populär.

Mammaträning med bebis på gymmet i golfhallen. Lina Andersson tillsammans med dottern Stina, sex månader.
Mammaträning med bebis på gymmet i golfhallen. Lina Andersson tillsammans med dottern Stina, sex månader. Foto: Roger Pettersson

”Kör fram till påsk”

– Golfsimulatorn används mycket och tillsammans är detta en bra helårslösning för min del. Vi kör öppet i golfhallen fram till påsk. Sedan drar Forsbackasäsongen igång på allvar och då är golfarna där och spelar och samtidigt börjar min säsong som golftränare och jag har även hand om golfshoppen.

Kerstin Svensson och Kerstin Jansson har besökt golfhallen regelbundet efter årsskiftet och tränar på inför att säsongen på Forsbacka drar igång. De är även medlemmar i Forsbacka GK:s oldtimers.

– Vi är här och tränar puttning och kör på simulatorn. Men vi tränar även på gymmet här, säger Kerstin Jansson.

Jonas Ranheden besöker golfhallen varje tisdag och har för avsikt att hänga i fram till påsk. Han började spela golf 1985, men det har mest blivit sporadiskt under många år.

”Som ett vuxendagis”

– Nu har jag bestämt mig för att spela mer i år. Vi har trevligt här och den sociala biten är viktig. Det blir nästan som ett vuxendagis, säger Jonas Ranheden.

– Ibland tävlar vi mot varandra på 18-hålsbana i simulatorn. Det är kul för man kan välja mellan många olika klassiska banor att spela på.

Som komplement till golfsimulatorn har Kristofer Karlsson även satsat på ett gym. Lina Andersson visade prov på övningar på mammaträningen tillsammans med dottern Stina, sex månader. Under två pass i veckan träffas mammorna på träningen som även involverar deras bebisar.

Kerstin Svensson och Kerstin Jansson tränar puttning i golfhallen.
Kerstin Svensson och Kerstin Jansson tränar puttning i golfhallen. Foto: Roger Pettersson
Kristofer Karlsson i samtal med Ronny Andersson.
Kristofer Karlsson i samtal med Ronny Andersson. Foto: Roger Pettersson
Conny Eriksson, Jonas Ranheden, Martin Plikk och Sten Svenhage har samkväm i golfhallen.
Conny Eriksson, Jonas Ranheden, Martin Plikk och Sten Svenhage har samkväm i golfhallen. Foto: Roger Pettersson
Ronny Andersson, Lars Wilhelmsson och Leif Gustafsson tränade puttning.
Ronny Andersson, Lars Wilhelmsson och Leif Gustafsson tränade puttning. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ForsbackaForsbacka GolfklubbGolfGymKristofer KarlssonMotion och hälsaTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.