Hoppa till huvudinnehållet

DM-match ställs in – lag lämnar WO: ”Lite oroande faktiskt”

Publicerad:
HEF Valbo tvingas lämna WO till DM-matchen mot Eds FF. Lite oroande, medger tränare Lars-Åke Larsson.
HEF Valbo tvingas lämna WO till DM-matchen mot Eds FF. Lite oroande, medger tränare Lars-Åke Larsson. Foto: Johan Lindahl

DM-matchen mellan Eds FF och HEF Valbo ställs in då gästerna tvingas lämna walk over. HEF Valbos turbulenta försäsong fortsätter.

– Det är lite väl många som ser detta som en individuell sport, säger tränaren Lars-Åke Larsson.

HEF Valbo vann division fyra enkelt i fjol, men 2023 har börjat svajigt för de lilaklädda från Färgelanda kommun. Försäsongen har kantats av frånvarande spelare och storförluster på planen.

Nu tvingas man lämna WO till DM-matchen mot Eds FF som skulle ha spelats under söndagen, på grund av att man inte får ihop lag.

– Vi fick en del återbud nu på morgonen. Vi hade inte haft mer än elva spelare och då hade vi någon halvskadad också. Folk är sjuka och har nackspärr. Det är tråkigt, speciellt för Ed, säger tränaren Lars-Åke Larsson, som medger att det är lite oroande.

– Det är väldigt konstigt för på träningar är vi mycket folk men när det väl drar ihop sig till matcher har vi svårt att få ihop det. Vi får se hur det blir senare, men lite oroande är det faktiskt. Det är lite väl många som ser detta som en individuell sport, säger han.

Eds FF tilldelas därför segern med 3–0 och går upp jämsides med IF Viken i tabellen. Lagen möts på tisdagen 28 mars då Bengtsfors IF:s finalmotståndare ska koras.

Nästa vecka hade man tänkt att spela träningsmatch mot Åsebro IF, men den är flyttad då Mellerudslaget hade svårt att få ihop lag. Inget nytt datum är spikat ännu.

Artikeltaggar

Åsebro IFDalslands Sparbank cupEds FFFärgelanda kommunFotbollTräningValbo

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.