Hoppa till huvudinnehållet

Stark säsongsöppning av Whitelighttrotter – tvåa på GS75

Publicerad:
Cajsa Löfving och Kjell Magnusson ser ut att få en ny fin säsong med sitt sto Whitelighttrotter.
Cajsa Löfving och Kjell Magnusson ser ut att få en ny fin säsong med sitt sto Whitelighttrotter. Foto: Björn Martinsson

För 14 dagar sedan gjorde Whitelighttrotter sin årsdebut och den slutade med seger. I helgens GS75-omgång på Axevalla slog stoet till med en stark andraplats.

Under söndagen ställdes Whitelighttrotter mot tufft motstånd i GS75 på Axevalla och även denna gång var det Färjestads ungdomskusk Julia Nilsson i sulkyn.

Från sitt spår långt ute på vingen fick det sjuåriga stoet en lite försiktig inledning och när hästarna formerat sig på första långsidan blev det tredje par utvändigt. Ledande Woodbury Wine höll ett bra tempo i ledningen och första kilometern gick på 1.14.

Med 600 meter kvar fick Whitelighttrotter anfallsorder och hon fick då göra jobbet själv där ute i tredjespår. Favoriten Woodbury Wine ryckte undan vid utgången av sista sväng och gick mot segern för Peter Untersteiner. Bakom denne gjorde Åmålshästen en fin avslutning och tog andrapriset i den tuffa omgivningen.

Whitelighttrotter noterade tiden 1.14,7a/2 140 meter och fick för sin andraplats 20000 kronor.

Tränar det duktiga stoet gör Kjell Magnusson och han äger också hästen tillsammans med Cajsa Löfving.

Artikeltaggar

Axevalla travbanaFärjestadGS75Julia NilssonKjell MagnussonPeter UntersteinerTravTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.