Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls Simsällskap segrade i frisimslagkappen i Uddevalla

Publicerad:
Åmåls Simsällskaps lag segrande i frisimslagkappen på US-cupen i Uddevalla. Laget bestod av Cornelia Sörqvist, Elis Berntsson, Vile Eriksson och Lilly Honore.
Åmåls Simsällskaps lag segrande i frisimslagkappen på US-cupen i Uddevalla. Laget bestod av Cornelia Sörqvist, Elis Berntsson, Vile Eriksson och Lilly Honore. Foto: Åmåls Simsällskap

Åmåls Simsällskap kom till start med sex simmare på US-cupen i Uddevalla. I lagkappen lyckades Cornelia Sörqvist, Vile Eriksson, Elis Berntsson och Lilly Honore vinna över fyra gånger 50 meter frisim.

Alla simmare från ÅSS tävlade i klassen 13 år och äldre och det var tuff konkurrens om medaljerna. De tävlande från Åmål var Cornelia Sörqvist, född 2007, Elis Berntsson och Vile Eriksson, födda 2009, samt Lilly Honore, Astrid Herke och Emma Hellström, födda 2010.

Cornelia Sörqvist var en av de äldre simmarna i klassen 13 år och äldre och hon tävlade intensivt i de individuella grenarna. Cornelia satte personbästa på 100 meter bröstsim samt 100 meter medley, där hon också vann. Hon visade jämna och bra resultat även i övriga grenar, till exempel en tredjeplats på 50 meter fjäril.

Elis Berntsson tävlade också intensivt, men efter ett par veckors sjukdom blev det inga personbästa för Elis del. Likväl blev det vinster i såväl 100 meter frisim som 50 meter fjäril samt andraplatser i fyra grenar.

Vile Eriksson hade en riktigt fin dag i Uddevalla och satte fyra nya personbästa och belönades med andraplatser i 100 meter fritt och 50 meter fjäril.

Fyra personbästa

Lilly Honore hade också en fin dag. Sex starter gav fyra personbästa. De sattes i grenarna 100 meter bröstsim, 100 meter frisim, 50 meter frisim samt 100 meter ryggsim. I tuff konkurrens med många äldre räckte 100 meter bröstsim till dagens bästa placering som var en elfteplats, vilket också var ett riktigt fint personbästa med nästan tre sekunder.

Astrid Herke tävlade också i flera olika grenar. En av dem var den lite udda grenen 50 meter frisimsbenspark. Det visade sig vara en riktigt bra gren för Astrid som sparkade sig i mål på snabba 49.80 vilket resulterade i helgens bästa placering för hennes del, en sjundeplats. Dessutom simmade hon riktigt bra på 100 meter medley med nytt fint personbästa.

Emma Hellström tävlade också i 50 m frisimsbenspark, vilket gick riktigt bra även för Emma. Snabba 50.08 och placeringen precis bakom klubbkompisen Astrid Herke. Hellström satte nya fina personbästa med hela sju sekunder i 100 meter fritt, men satte även nytt personligt rekord på 100 meter medley, samt på 50 meter frisim.

ÅSS vann lagkapp

Utöver de individuella starterna ställde Åmåls Simsällskap upp med ett lag i respektive lagkapp, 4 x 50 meter frisim samt 4 x 50 meter medley. ÅSS-laget i frisimslagkappen bestod av Cornelia Sörqvist, Vile Eriksson, Elis Berntsson och Lilly Honore.

Lagkappen blev fantastiskt jämn och spännande där Åmål startade med Cornelia Sörqvist och Lilly Honore och avslutade med Vile Eriksson och Elis Berntsson. Elis simmade in ÅSS-laget till seger på sista sträckan.

I lagkappen på 4 x 50 meter medley ställde ÅSS upp med Lilly Honore på ryggsimssträckan, Astrid Herke på bröstsimmet, Emma Hellström på fjäril och Vile Eriksson avslutade med frisimssträckan.

Alla i laget presterade på toppen av sin förmåga och laget kunde till slut simma i mål på en fin tredjeplats, vilket var det klart bästa 14-årslaget i grenen.

Elis Berntsson, Cornelia Sörqvist, Vile Eriksson, Emma Hellström, Lilly Honore och Astrid Herke från ÅSS tävlade flitigt i många grenar och lagkappsimningar i Uddevalla.
Elis Berntsson, Cornelia Sörqvist, Vile Eriksson, Emma Hellström, Lilly Honore och Astrid Herke från ÅSS tävlade flitigt i många grenar och lagkappsimningar i Uddevalla. Foto: Åmåls Simsällskap

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SimsällskapFrisimSimsportUddevalla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.