Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Knivbeväpnad man försvann med pengar i en påse

Publicerad:
För tio år sedan rånades Coop Konsum på Karlstadsvägen mitt på eftermiddagen.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Konsert i Åmål lockade Säfflebor. Söndagskvällens populäraste konsert i Karlbergsaulan hade samlat drygt 150 intresserade varav den stora delen låt oss tippa 80–90 procent kom ifrån Säffle. Något i och för sig inte med tanke på att det var Säffle musikskolas kör och orkester som svarade för konserten och att vid sådana tillfällen brukar vara släktingar och vänner som utgör sig som publik. Programmet i övrigt innehöll musik av Mozart, Mussorsky, Berlinoz, Dvorak, Verdi, Bizet, Kern och Grieg, kompositörnamn som visar på ett omväxlande program.

1998

Sent segermål gav Viken viktig trepoängare. Torsdagskvällens derby på Örnäsvallen i fotbollsfyran mellan Viken och Bengtsfors såg länge ut att bli mållöst. Men när en minut återstod av ordinarie matchtid gjorde Thomas Larsson 1–0 till Viken och blev därmed matchhjälte. Den första halvleken var en katastrof i missade passningar dribblingar och avslutningar. Spelmässigt var det inget av lagen som fick det att stämma. I den andra halvleken tog Viken helt över kommandot i matchen. När det återstod en minut kvar av matchen fick Markus Kjellman till ett fint inlägg från vänsterkanten till Fredrik Eriksson som skarvnickade. Vid bortre stolpen dök sedan Thomas Larsson upp och kunde trycka in Vikens segermål.

2013

Knivbeväpnad man försvann med pengar i en påse. En maskerad man rånade Coop Konsum på Karlstadsvägen i Åmål i går eftermiddag. Mannen flydde på cykel med en okänd summa pengar. Det var strax efter klockan tre på eftermiddagen som en ensam och maskerad man kom in på Konsumbutiken på Karlstadsvägen och hotade personalen med kniv. Rånaren krävde att få pengar vilket han också fick. Med en summa kontanter nedstoppade i en plastpåse försvann rånaren från platsen med en cykel.

Aston Uttersäv, praoelev

Artikeltaggar

ÅmålBrott, lag och rättCoopIF VikenKarlbergsteaternKonserterNöje/KulturÖrnäsvallenRånSäffleSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.