Fortsatt drift av närsjukhusen – avtal med NU-sjukvården förlängs

Publicerad:
Närsjukvårdsteam kommer att finnas i hela Fyrbodal. Foto: Hakan Risberg

NU-sjukvården kommer att fortsätta driva närsjukhusen i Fyrbodal. Det uppger regionen i ett pressmeddelande efter det sammanträde som operativa hälso- och sjukvårdsnämndens höll under tisdagen.

Samtidigt ska uppdraget med närsjukvårdsteam genomföras fullt ut.

Ansvarig tjänsteperson får i uppdrag att förlänga avtalet med NU-sjukvården att driva närsjukhusen i väntan på politisk beredning av förslaget. De anser det viktigt att säkerställa invånarnas tillgång till nära specialiserad vård.

Sedan tidigare har Närhälsan ett utökat uppdrag att driva närsjukvårdsteam i Fyrbodal. Team som erbjuder sjukvård i hemmet för att patienten ska kunna vårdas hemma istället för på sjukhus. De finns redan på plats i delar av området men ska nu genomföras fullt ut. Det innebär en överflyttning av uppdrag som idag ligger på NU-sjukvården under 2024.

Samtidigt fortsätter en politisk process för den totala nära vården i Fyrbodal.

– Både närsjukhus och närsjukvårdsteam är viktiga delar i den nära vården. Vi behöver ta ett helhetsgrepp för att säkra god vård i hela området. Därför är jag mycket glad för att vi idag har beslutat om ytterligare utbyggnad av närsjukvårdsteam i Dalsland, säger My Alnebratt (S), ordförande operativa hälso- och sjukvårdsnämnden.

Artikeltaggar

DalslandNU-sjukvårdenSjukhusSjukvårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare