Hoppa till huvudinnehållet

Misshandelsmisstänkta ska fortsatt sitta häktade

Publicerad:
Vänersborgs tingsrätt beslutade på torsdagen om fortsatt häktning för de två personer som misstänks för en grov misshandel i Åmål i början av mars.
Vänersborgs tingsrätt beslutade på torsdagen om fortsatt häktning för de två personer som misstänks för en grov misshandel i Åmål i början av mars. Foto: Ove Rydh

Åtalstiden har förlängts för både 40-åringen och 48-åringen som misstänks för misshandeln av en 65-årig funktionshindrad Åmålsbo.

40-åringen och 48-åringen, båda från Åmål, ska fortsatt vara häktade på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel, vilket är den starkare misstankegraden,

Två personer häktade för den grova misshandeln i ÅmålTvå personer häktade för den grova misshandeln i Åmål

Det beslutade Vänersborgs tingsrätt på torsdagen.

Rätten anser att att det finns risk i båda fallen, att de misstänkta undanröjer bevis om de släpps.

De båda misstänkta nekar till brott.

Åtal ska nu vara väckt senast den 5 april.

Misshandel skedde den 6 mars i en lägenhet på Torggatan i Åmål. Den misshandlade Åmålsbon fördes med ambulans till länssjukhuset Näl där han opererades för flera skador.

Artikeltaggar

ÅmålÅtalBrottBrott, lag och rättGrov kvinnofridskränkningMisshandelNälTorggatanVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.