Hoppa till huvudinnehållet

Företag investerar i drönarbolag

Publicerad:
Cosfor Group i Dals-Ed investerar i ett drönarbolag. /GENREBILD
Cosfor Group i Dals-Ed investerar i ett drönarbolag. /GENREBILD Foto: Pontus Lundahl/TT

Cosfor Group, som äger Svensk Skogsservice och Dalslands Skogsskola, skriver i ett pressmeddelande att man väljer att investera i Göteborgsbolaget Airolit, som utvecklar och tillverkar avancerade drönare med industriell kapacitet.

– Cosfor Group ser spännande möjligheter med investeringen genom både skogliga verksamheten i Svensk Skogsservice och utbildningsverksamheten i Dalslands Skogsskola kunna fortsätta ligga i yttersta framkant av utvecklingen inom skogsvård och skoglig utbildning. Vi hoppas att vi gemensamt med Airolit skall finna nya tjänster inom skogsvården som skall underlätta för våra kunder samt riktad drönarutbildning för skogsbruket, säger Cosfor Groups affärsutvecklare Jon Gustafsson i pressmeddelandet.

Med hjälp av drönare menar de att de på sikt kan minska resandet som idag krävs i skogen, och på så vis minska klimatavtrycket. Inspektioner, anbudsunderlag och utbildningsinsatser kan då komma utföras med hjälp av drönare.

Artikeltaggar

DalslandDrönareTeknik och vetenskap

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.