Hoppa till huvudinnehållet

Maria tog silver i junior-SM i bänkpress: ”Trodde jag skulle komma sist”

Publicerad:
Maria Mösser (vänster) som tävlar för Mics Gym i Billingsfors bänkade 85 kilo på junior-SM, vilket räckte till ett silver.
Maria Mösser (vänster) som tävlar för Mics Gym i Billingsfors bänkade 85 kilo på junior-SM, vilket räckte till ett silver.

Åmålsbon Maria Mösser, 19, gjorde succé på junior-SM i bänkpress den gångna helgen. Helt utan förväntningar lyckades hon ta silver med sina 85 kilo.

– Jag trodde jag skulle komma sist, så jag blev jätteglad, säger hon.

Maria Mösser har tränat styrkelyft i tre år, men har bara tävlat sedan förra året på grund av pandemin. 19-åringen kommer ursprungligen från Bengtsfors men bor numera i Åmål. Hon tränar på Mics Gym i Billingsfors och representerar gymmet på tävlingar. Så var fallet i helgens junior-SM som avgjordes i Hallsberg utanför Örebro.

Trots att hon gick in i tävlingen helt utan förväntningar lyckades hon ta ett silver i -76-kilosklassen med sina 85 kilo på stången, som var personbästa.

– Jag blev jätteglad, det var en överraskning. Jag trodde jag skulle komma sist. Jag hade spanat in mina konkurrenter lite innan och jag trodde att de var lite bättre än de var till slut ändå, säger hon.

Härnäst väntar en serietävling i styrkelyft i Växjö i början av maj. Då hoppas hon kunna kvala in till junior-SM i styrkelyft, som ju innefattar bänkpress, men också knäböj och marklyft. Man slår ihop totalen i alla tre grenarna.

– Jag har tio kilo kvar i totalen, som är 365 kilo. Jag hoppas klara det då, säger Maria Mösser.

I styrkelyft är man junior fram till man fyller 23 år.

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsBillingsforsGymStyrkelyft

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.