Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls BC klart för uppflyttningskval – bortaplansrekord av Andreas Fagerström

Publicerad:
Andreas Fagerström slog till med 1025 poäng när Åmåls BC besegrade BK Sun Club med 19–1 på bortaplan. Det blev därefter en ny storseger, 16–2, mot Karlstad BK.
Andreas Fagerström slog till med 1025 poäng när Åmåls BC besegrade BK Sun Club med 19–1 på bortaplan. Det blev därefter en ny storseger, 16–2, mot Karlstad BK. Foto: Fredrik Tacacho

Två storsegrar på bortaplan blev Åmåls BC:s facit mot Karlstad BK och BK Sun Trip. I första matchen slog Andreas Fagerström till med 1 025 poäng och Åmåls BC är nu klart för uppflyttningskval till division 2.

– Det är nog den högsta poäng jag någonsin gjort i en bortamatch, säger han.

Karlstadturnén innebar två storsegrar och en säkrad plats i uppflyttningskvalet till division 2 för Åmåls BC. Det stod klart redan efter segern mot BK Sun Club, när BK Tegnér F2 samtidigt förlorade mot BK Gruvan.

Åmåls BC slog hela 6 831 kägelpoäng i segermatchen mot BK Sun Club och Andreas Fagrström visade vägen med hela 1 025 poäng. Hans personliga rekord ligger på 1 070 poäng, men 1 025 poäng och ett snitt på 256 poäng per serie är hans högsta på bortaplan.

– Jag kommer inte ihåg när ÅBC hade så höga poäng senast. Det är många år sedan i alla fall. Det var verkligen kul att se att även de spelare som haft lite svårt i bortamatcherna klev fram och slog höga poäng. Det blir viktigt eftersom kvalspelet avgörs på neutral plan, säger Fagerström.

Veteraner klev fram

Kort därefter väntade nästa match i Sundsta bowlinghall och även den slutade med storseger för Åmåls BC som vann med 16–2. Där klev lagets veteraner Claes Lindh och Stefan Björklund fram och slog högst poäng för Åmåls BC.

– Det var skönt för Claes som jag vet var väldigt nöjd. Det var härlig stämning på bussen på vägen hem från Karlstad. Vi hoppas kunna bli bästa tvåa, men vilka vi möter i kvalet blir nog inte klart förrän efter sista omgången.

Nu återstår två hemmamatcher för Åmåls BC, sedan är grundserien färdigspelad. Kvalet till division 2 början inte förrän om drygt en månad, så det blir en lång säsong för spelarna i ÅBC.

Matchfakta

BK Sun Club – Åmåls BC 1–19 (0–5, 1–4, 0–5, 0–5)

Division 3 västra Svealand 1

Poängbästa Åmåls BC: Andreas Fagerström 1025 poäng, Leo Andersson 916, Claes Lindh 885, Christian Jönsson 867, Anders Fagerström 856, William Löf 799.

Matchfakta

Karlstad BK – Åmåls BC 2–16 (1–3, 0–5, 1–4, 0–4)

Division 3 västra Svealand 1

Poängbästa Åmåls BC: Claes Lindh 849 poäng, Stefan Björklund 846, Andreas Fagerström 835, Christian Jönsson 824, Anders Fagerström 803, Leo Andersson 800.

Artikeltaggar

Åmåls BCBK GruvanBK Sun ClubBK TegnérBowlingKarlstadKarlstad BKRekordSundsta

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.