Hoppa till huvudinnehållet

Han är ny ordförande för Centerpartiet i Fyrbodal

Publicerad:
Kenny Tinmark, 32, från Trollhättan är distriktets nye ordförande.
Kenny Tinmark, 32, från Trollhättan är distriktets nye ordförande. Foto: Pressbild

Centerpartiet i Fyrbodal valde vid helgens distriktsstämma Kenny Tinmark från Trollhättan till ny ordförande.

– Det känns oerhört hedrande, säger han i ett pressmeddelande.

32-åringen är sedan tidigare andre vice ordförande i utbildningsnämnden i Trollhättans stad.

– Jag har alltid varit engagerad i olika sammanhang för att jobba för allas bästa. Men våren 2021 kunde jag inte längre titta på, utan tog tag i mitt engagemang och gick in i det för mig självklara partiet, Centerpartiet. Ett parti som alltid utgår från alla människors lika rätt och värde, och tron på att man ska kunna bo, leva och arbeta i hela landet. Jag har känt mig så mottagen i centerrörelsen och inom partiet, säger han i pressemeddelandet.

– Att nu få möjlighet att bygga ett team ihop med distriktsstyrelsen känns fantastiskt. Vi har bedrivit en omfattande valkampanj under 2022, och efter valet ser vi nu att vi har helt andra spelplaner ute i våra kommuner. Vi har både de som gått från styrande till opposition och tvärtom. Nu handlar det om att öka samverkan mellan våra kommunkretsar för att vi ska kunna dra lärdomar av varandra, men också stärka våra ledare, både organisatoriskt och politiskt, säger Kenny Tinmark.

Faraah Mohamud är glad över det nya valet. Här med Ann Blomberg. (Arkivbild)
Faraah Mohamud är glad över det nya valet. Här med Ann Blomberg. (Arkivbild) Foto: Johan Lindahl

I distriktsstyrelsen sitter också Faraah Mohamud, som representerar Färgelanda.

– Det här ett fantastiskt val. Kenny är en bra kille som är en kompetent och skicklig politiker. Det ska bli häftigt att jobba med honom framöver. Det är också kul att yngre människor kan få sådana här poster, säger han.

Kenny Tinmark ersätter Anne Sörqvist från Åmål. I styrelsen sitter också Kenneth Gustavsson från Dals-Ed.

Fakta

Nya styrelsen

Kenny Tinmark, Trollhättan, ordförande

Lars Larsson, Orust, vice ordförande

Camilla Johansson, Uddevalla

Faraah Mohamud, Färgelanda

Kenneth Gustavsson, Dals-Ed

Maria Andersson, Lysekil

Henrik Jansson, Vänersborg

Artikeltaggar

Anne SörqvistCenterpartietDals-Eds kommunFärgelandaKenneth GustavssonPolitikPolitiska system och ideologierStyrelserTrollhättan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.