Hoppa till huvudinnehållet

JUST NU: Busslinjerna är igång igen – skolskjutsar som vanligt i Bengtsfors

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Niclas Jonasson
niclas.jonasson@dalslanningen.se
Reporter Ida Aronsson
Ida Aronsson
ida.aronsson@nwt.se
Det ymniga snöfallet i Dalsland under natten och morgonen ställde till problem i trafiken men nu är ovädret på väg bort.
Det ymniga snöfallet i Dalsland under natten och morgonen ställde till problem i trafiken men nu är ovädret på väg bort. Foto: Christoffer Tuulik

Alla skolskjutsar ska gå som planerat i Bengtsfors i eftermiddag och de allra flesta av Västtrafiks busslinjer är nu i trafik igen.

Efter nattens och morgonens snöväder ställdes skolskjutsar in i flera kommuner i Dalsland. Västtrafik ställde också in de flesta av sina busslinjer. Men nu ska allt återgå till det normala igen.

Bland annat i Bengtsfors till Bäckeskolan, Ekhagsskolan, Franserudsskolan och Bengtsgården. Men i eftermiddag ska skolbussarna i Bengtsfors kommun rulla som planerat.

Även Västtrafik ställde in flera avgångar i Dalsland under morgonen. Men nu är nästan all trafik igång igen, bara någon enstaka tur har fått ändras på grund av halka.

Melleruds kommun valde att ställa in alla skolskjutsar hela dan. Trafikläget på Dalsboslätten var extra tufft med närmare 25 centimeters snö.

Färgelanda kommun uppger att all skoltrafik går som vanligt under eftermiddagen. Dock kan hemresan ta lite längre tid än vanligt, på grund av väglaget.

Avstängd väg

När det gäller trafikläget verkar de värsta problemen under morgonen ha drabbat E6. Vid halv sex-tiden i morse fick vägen mellan Strand och Rörviken i Nössemark stängas av efter att en lastbil råkat ut för en olycka och senare inträffade en trafikolycka mellan Dals Rostock och Dals Långed.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandFärgelanda kommunMelleruds kommunSkola och utbildningSnöVindVäder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.