Hoppa till huvudinnehållet

60-årig man hotade med kniv – ofredade och misshandlade exkvinna

Publicerad:
Den 60-årige mannen från Dals-Ed döms för att ha misshandlat, hotat och ofredat en kvinna.
Den 60-årige mannen från Dals-Ed döms för att ha misshandlat, hotat och ofredat en kvinna. Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen från Dals-Ed stod åtalad för olaga förföljelse efter en rad förseelser mot kvinnan han haft en relation med. Men han dömdes för ringa misshandel och ytterligare fem brott.

En 60-årig man från Dals-Ed döms i Vänersborgs tingsrätt till villkorlig dom och 60 dagsböter – samt 28 200 kronor i skadestånd till målsäganden – för ringa misshandel, skadegörelse, samt två fall av ofredande och två fall av olaga hot.

Mannen ska vid flera tillfällen ha attackerat en kvinna han haft en relation med och som han har kontaktförbud gentemot.

Försökt tända eld

Vid ett tillfälle ska han ha försökt ta sig in till kvinnan som låst in sig. Då ska han ha försökt tända eld på en av hennes blommor på altanen.

Han har också varit våldsam mot kvinnan och vridit om hennes arm vid ett bråk i köket. Vid samma tillfälle hotade 60-åringen med att han skulle plocka fram en kniv.

Mannen hävdar till sitt försvar att han menat att han skulle bre en smörgås, men det tror rätten inte på.

Motsvarar fängelse

Domen motsvarar tre månaders fängelse, men eftersom 60-åringen inte bedöms återfalla i brottslighet döms han till villkorlig dom.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDals-Eds kommunHotMisshandelOlaga hotVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.