Hoppa till huvudinnehållet

Tösse chanslöst i DM-kvartsfinalen – Ellenö enkelt vidare

Publicerad:
Kreshnik Bytyqi satte både 3–0 på straff och 4–0 med ett distinkt avslut från straffområdeskanten.
Kreshnik Bytyqi satte både 3–0 på straff och 4–0 med ett distinkt avslut från straffområdeskanten. Foto: Johan Lindahl

Det var egentligen aldrig något snack. Tösse IF hade inte mycket att sätta emot Ellenö IK, som totalt dominerade DM-kvartsfinalen på konstgräset i Färgelanda. Hemmalaget vann komfortabelt med 6–0 och är därmed klart för semifinal mot Brålanda IF.

– Vi fick inget motstånd riktigt, jag trodde det skulle bli lite tuffare, säger Ellenös tränare Christian Hultberg.

Det var ett till synes helt ordinarie Ellenö IK som klev ut på ett isigt, blåsigt och mörkt Högalid på onsdagskvällen. Tösse å sin sida hade ett antal spelare borta på grund av bland annat sjukdom.

Redan från minut ett tog hemmalaget tag i taktpinnen mot ett Tösse IF som inte riktigt gick att känna igen den här kvällen. Ett annars så fysiskt och kontringsstarkt lag hade inte mycket att sätta emot. Ellenö dominerade fullständigt.

Ellenö gjorde 1–0 på ett märkligt sätt. Ismail Fazlija tog på sig målet, men det noterades som självmål.
Ellenö gjorde 1–0 på ett märkligt sätt. Ismail Fazlija tog på sig målet, men det noterades som självmål. Foto: Johan Lindahl

Efter knappa kvarten kom ett lite märkligt ledningsmål. En lös boll rullade mot bortre stolpen utom räckhåll för Tössemålvakten. Det såg först ut att ha varit Ismail Fazlija som var sist på bollen, men det noterades ändå som självmål.

Ellenö malde på

Ellenö IK malde fortsatt på och efter dryga halvtimmen klippte Ismail Fazlija till från straffområdeskanten, varpå bollen studsade retligt över Tössemålvakten och in i mål. Tjusigt och välplacerat.

I den andra halvleken fick hemmalaget straff nästan omgående, trots vilda protester från Tösse, som Kreshnik Bytyqi satte säkert.

Tösses nyförvärv Erik Halvardsson och David Fritz hade fullt upp med Joel Svanbo-Pettersson på Ellenös mittfält.
Tösses nyförvärv Erik Halvardsson och David Fritz hade fullt upp med Joel Svanbo-Pettersson på Ellenös mittfält. Foto: Johan Lindahl

Ellenös nye målspruta satte även 4–0 snyggt med ett distinkt skott från kanten på straffområdet. Matchen var avgjord sedan länge, men hemmalaget var hungrigt på mer.

Efter en fast situation, om det var hörna eller frispark minns inte undertecknad, men bollen damp ned hos mittfältaren Daniel Alizade som stod för kvällens delikatess när han skickade bollen i en båge upp i Tössemålvaktens högra kryss.

Fastställde slutresultatet

Christofer Jansson jagade mål hela kvällen och hade flera chanser att näta utan att lyckas. Men med fem minuter kvar fick han slutligen in ett mål som betydde 6–0, som också blev slutresultatet. Men i ärlighetens namn hade det kunnat stå 8–0 och 10–0 också.

Daniel Alizade avslutade på ett fint sätt som betydde 5–0. I bakgrunden Tösses Fredrik Tacacho.
Daniel Alizade avslutade på ett fint sätt som betydde 5–0. I bakgrunden Tösses Fredrik Tacacho. Foto: Johan Lindahl

Ellenö IK var vidare till semifinal i DM, egentligen utan att behöva svettas. Det berodde delvis på minusgraderna i luften, men också på hur enkelt man städade av motståndet. Nu väntar Brålanda IF i semifinalen.

– Vi får inget motstånd riktigt, jag trodde det skulle bli lite tuffare. Men vi får ändå några svar, det är en perfekt match där vi kan rulla boll och testa lite. Och så rasslade det till lite ändå. Men mot Brålanda blir det nog tuffare, säger en uppenbart nöjd Ellenötränare Christian Hultberg.

Abdullah Almayah och nyförvärvet Felix Skarp jobbade hårt för sitt Ellenö.
Abdullah Almayah och nyförvärvet Felix Skarp jobbade hårt för sitt Ellenö. Foto: Johan Lindahl

Det här laget ska kunna vara med och slåss om seriesegern i division 5, det menar både undertecknad och lagets tränare.

– Vi har ett bra lag och kommer att vara med i toppen. Jag skulle bli jävligt besviken annars. Vi ska kunna vara det. Vi är obesegrade än och har mött både Färgelanda och Högsäter som spelar i fyran, säger han.

Ellenötränaren Christian Hultberg hade inte mycket att klaga på den här aftonen.
Ellenötränaren Christian Hultberg hade inte mycket att klaga på den här aftonen. Foto: Johan Lindahl
Matchfakta

Ellenö IK–Tösse IF 6–0 (2–0)

DM, kvartsfinal

Målen: 1–0 självmål (14), 2–0 Ismail Fazlija (33), 3–0 Kreshnik Bytyqi, straff (49), 4–0 Kreshnik Bytyqi (72), 5–0 Daniel Alizade (82), 6–0 Christofer Jansson (85)

Varningar, Ellenö: Felix Skarp, Marcus Antonsson, Joel Svanbo-Pettersson

Tösse: Reza Safdari, Abdulkabir Elmi Muhumed

Domare: Abd Khaled

Publik: 17

Artikeltaggar

Brålanda IFChristofer JanssonDalslands Sparbank cupEllenöEllenö IKFärgelandaFotbollTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.