Hoppa till huvudinnehållet

Allmänheten välkomnas till möte om butiksbygge vid rondellen

Publicerad:
I stort sett hela berget vid E45-rondellen måste sprängas bort om butiksbygget ska bli av, visar samrådshandlingen, som ligger till grund för måndagens möte på stadshuset.
I stort sett hela berget vid E45-rondellen måste sprängas bort om butiksbygget ska bli av, visar samrådshandlingen, som ligger till grund för måndagens möte på stadshuset. Foto: Andreas Dagström

Pappersarbetet som eventuellt ska bana väg för ett nytt butiksbygge vid E45-rondellen i Åmål rullar vidare.

Nästa hållpunkt blir ett informationsmöte på stadshuset under måndagseftermiddagen. Då har allmänheten möjlighet att ytterligare sätta sig in i saken.

”Samråd om detaljplan för del av Åmål 4:1, intill rastplatsen”. Rubriken på måndagens möte må vara knastertorr, men ämnet har visat sig vara superhett. Inte sedan nya Rösparksskolan började diskuteras har ett lokalt byggprojekt föranlett lika mycket debatt på insändarplats och i sociala medier som planförslaget till det tänkta butiksbygget vid E45-rondellen.

Synpunkter i skrift

Samrådstiden inleddes 23 mars och mötet på stadshuset är ett steg på vägen. Alla som vill är välkomna att ta del av tjänstepersonernas dragning. Gissningsvis kommer det även att ställas frågor och framföras en punkter från åhörarhåll. Men för att få synpunkterna officiellt registrerade krävs det att dessa lämnas skriftligen till kommunen senast 20 april.

Ett steg närmare butiksbygge vid E45-rondellen – hela berget måste sprängasPlanen kvarstår – exploatör hoppas bygga två eller tre butiker vid E45-rondellen

Artikeltaggar

ÅmålBostad och byggenByggprojektDebatterDetaljplanerE45Sociala nätverk

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.