Hoppa till huvudinnehållet

Attraktiva bostadsområden nära naturen ska locka folk att flytta till Åmål

Publicerad:
Åmål tänker satsa på att framtida bostadsområden ska vara attraktiva med närhet till naturen, har insändarskribenten läst.
Åmål tänker satsa på att framtida bostadsområden ska vara attraktiva med närhet till naturen, har insändarskribenten läst. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu gäller det för kommunledningen i Åmål att snabbt klubba igenom och spränga bort barnens skogsklädda bergknalle mot rondellen för den nya storbutiken. Innan den nya översiktsplanen klubbas igenom i fullmäktige. För då blir det andra bullar.

Kommunens planering av bostäder, handel och näringsliv ska nämligen leda till visionen ”Ett gott liv – i dag och i morgon”.

Framtida bostadsområden ska vara attraktiva med närhet till naturen, och locka folk att flytta hit.

Visionen ”är kommunens vision om det hållbara samhället. Ett gott liv bygger på allas lika värde och på att vi skapar vårt samhälle – tillsammans. I Åmåls kommun värnar vi om livskvalitet, välbefinnande, trivsel och trygghet för dig som kommuninvånare. Genom delaktighet och möjlighet att påverka utvecklingen av Åmåls kommun skapar vi det goda livet för våra medborgare i dag och för kommande generationer.”

Låter fint, eller hur?

Kommuninvånare

Allmänheten välkomnas till möte om butiksbygge vid rondellenEtt steg närmare butiksbygge vid E45-rondellen – hela berget måste sprängasFörorda Dalhallsområdet om någon vill etablera sig utanför centrumGör en seriös och genomarbetad konsekvensanalysInga årstidsväxlingar finns i asfaltLika modernt och hållbart som en all inclusive-resa till Thailand

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBostäderDetaljplanerInsändareNatur