Hoppa till huvudinnehållet

En häktad för mordförsök på urspårad fest – två tidigare anhållna är släppta

Publicerad:
En person har häktats efter den händelse i Bengtsfors kommun då en man i 40-årsåldern blev knivskuren på en fest. Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer begärdes under söndagen häktade misstänkta för försök till mord i Bengtsfors kommun under torsdagskvällen. En av dem har nu häktats på sannolika skäl.

– Jag kan inte ge så många fler kommentarer i dagsläget, säger åklagaren Petter Lundgren.

Det var på torsdagskvällen som tre personer greps av polis efter att en man i 40-årsåldern blivit knivskuren på en fest i Bengtsfors kommun.

Tillståndet för den skadade mannen uppgavs vara allvarligt men stabilt.

Gripandet blev stökigt då en av de misstänkta personerna försökte bita en polis samt att det enligt polisen ska ha varit mycket alkohol med i bilden.

Tre anhållna för mordförsök efter blöt fest: ”Ganska mycket alkohol”

På fredagen anhölls de tre personerna, som alla förnekar brott. En av de tre släpptes redan under helgen.

Under söndagen begärdes två av de tre anhållna personerna häktade. En av dem, en man i 35-årsåldern, släpptes efter måndagseftermiddagens häktningsförhandlingar på fri fot eftersom tingsrätten inte ansåg att det finns tillräckliga bevis för att kvarhålla honom i häkte.

Huruvida han, eller den tidigare frisläppte mannen, fortfarande är intressant i utredningen vill åklagaren Petter Lundgren inte kommentera.

En man i 50-årsåldern häktades alltså som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, vilket är den högre misstankegraden. Han är alltså den som i första hand misstänks för försök till mord på mannen i 40-årsåldern.

Artikeltaggar

AnhållnaBengtsfors kommunBrottBrott, lag och rättHäktningsförhandlingMord

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.