Hoppa till huvudinnehållet

Stor musikfestival i Säffle – hoppas på 3 000 besökare per dag

Publicerad:
Tobias Pettersson, Galna Tuppen, och Stefan Ferger, Ljudmakaren, berättar om deras gemensamma satsning på en musikfestival i Säffle.
Tobias Pettersson, Galna Tuppen, och Stefan Ferger, Ljudmakaren, berättar om deras gemensamma satsning på en musikfestival i Säffle. Foto: Nathalie Forsström

Mustasch, Nike Sellmar och Bubas. Det är bara några av artisterna som kommer att stå på scenen när tvådagarsfestivalen Powerstage arrangeras i Säffle i sommar. Det är Galna Tuppen tillsammans med Ljudmakaren som satsar på den stora musikfestivalen som man hoppas ska kunna dra 3 000 personer per dag.

Den 16–17 juni är det dags för festivalen Powerstage. Det är Galna Tuppen och Ljudmakaren i Säffle som tillsammans satsar på en stor festival som de hoppas ska kunna locka både Säfflebor och tillresta. Tanken är att festivalen ska bli ett årligt återkommande inslag.

Festivalen hade premiär redan förra året i samband med att rally-SM genomfördes i stan. I år vill man utveckla konceptet och festivalen även om det inte är något stadsrally.

– Vi körde förra året och det blev lyckat trots att vi hade kort om tid på oss att planera. Vi fick väldigt bra feedback, säger Tobias Pettersson på Galna Tuppen.

Tobias Pettersson och Stefan Ferger arrangerar festivalen Powerstage tillsammans i sommar och planeringen är i full gång.
Tobias Pettersson och Stefan Ferger arrangerar festivalen Powerstage tillsammans i sommar och planeringen är i full gång. Foto: Nathalie Forsström

Större satsning

Nu har man beslutat sig för att satsa ännu mer och i år arrangeras festivalen gemensamt mellan Galna Tuppen och Ljudmakaren. Förra året såldes alla 800 biljetter och det var kö för att få en plats. I år har man utvecklat området betydligt och kan ta emot 3 000 personer per dag.

– Vi har en långsiktig plan om att det ska bli ett årligt återkommande evenemang. Stadsfesten försvann och det har varit en pandemi så folk har suktat efter något, säger Tobias Pettersson.

Många artister klara

Ljudmakaren har sitt säte i Säffle men åker runt och jobbar med festivaler och konserter i hela Sverige. Stefan Ferger vill gärna vara med och bidra med något lokalt i Säffle.

– Vi vill vara med och sätta Säffle på kartan, säger Stefan Ferger.

En rad artister är klara för festivalen. Det är Mustasch, Dani M, Bell, Nike Sellmar, Loam, LBSB, Kaliffa och Bubas. Det kommer ytterligare artistsläpp närmare festivalen.

På fredag och lördag kväll är det 18-årsgräns inne på festivalen. Parkeringarna runt Galna Tuppen kommer att förvandlas till ett festivalområde. Det kommer att finnas mat- och alkoholservering och även en fotobuss på området.

Stefan Ferger visar runt på parkeringarna som ska bli festivalområde. Där han pekar på bilden ska det finnas en bar.
Stefan Ferger visar runt på parkeringarna som ska bli festivalområde. Där han pekar på bilden ska det finnas en bar. Foto: Nathalie Forsström

Lådbilsrally och familjefest

På lördag dag kommer det att erbjudas en familjefest. Då är det fritt inträde och det kommer att bjudas på en konsert och hållas ett lådbilsrally. Det kommer även finnas servering av mat och alkoholfri dryck.

Lådbilsrallyt som arrangeras i samarbete med Säffle Köpmannaförening kommer att gå igenom festivalområdet och det kommer finnas tävlingsklasser för olika åldrar. Den yngsta klassen är för barn upp till åtta år och ungdomsklassen är för alla mellan 8 och 14 år. Det finns även en klass för dem som är över 15 år.

– Vi vill få något för barn och ungdomar att göra som inte kostar något. Det kommer bli en folkfest hela helgen, säger Tobias Pettersson.

Under dagen blir det även en konsert med Idolvinnaren Nike Sellmar.

Artikeltaggar

FestivalerKonserterLjudmakarenMusikMusikfestivalerNike SellmarNöje/KulturSäffleStefan Ferger

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.