Ur PD:s arkiv: Manlig dagispersonal nytt i Åmål

Publicerad:
Klas Grotjohan och Evert Karlsson pluggade till förskollärare för 50 år sedan.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Manliga förskoleaspiranter trivs bra på daghemmet. Det börjar bli rätt så vanligt att män hamnar i yrken som anses typiskt kvinnliga. Manliga sköterskor och biträden inom sjukvården har blivit allt vanligare medan man däremot inte så mycket har hört talas om manliga förskollärare. På Åmåls dag- och fritidshem finns det två ynglingar som nu håller på att kvalificera sig till fortsatt utbildning som förskollärare. PD har besökt Klas Grotjohan och Evert Karlsson för att se hur de trivs med sitt blivande yrke.

1998

Minister hälsade på hos Olga. Arbetsmarknadsminister Margareta Winberg hälsade på hos Olga Odhner i Åmål igår. Anledningen var att Miguel Odhner, sakkunnig på arbetsmarknadsdepartementet och med på Åmålsbesöket, är barnbarn till Olga.

Olga Odhner bor i Dahlgrensgården vid Plantaget och långt innan den prominenta gästen anlände hade denna pigga snart 94-åriga dam dukat bordet med hembakta bullar och kakor.

2013

Åmåls vattengympa fyller 35 år. När Marie-Anne Eriksson började med vattengymnastik i Åmåls simhall 1978, var företeelsen rätt ny, men träningsformen blev snabbt populär. I dag, 35 år senare, leder Mari-Anne Eriksson fortfarande två grupper varje vecka. ”Det är fortfarande lika roligt. Det är bra träning. Jag tror att det är vattengymnastiken som har gjort att jag har klarat min kropp genom alla år som gymnastiklärare.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunDalslandSkola och utbildningUtbildningVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare