Hoppa till huvudinnehållet

Blodspår ska analyseras efter misshandel av funktionshindrad

Publicerad:
De två Åmålsborna, som är misstänkta för misshandel av en funktionshindrad i Åmål, har suttit häktade i Göteborg./ARKIVBILD
De två Åmålsborna, som är misstänkta för misshandel av en funktionshindrad i Åmål, har suttit häktade i Göteborg./ARKIVBILD Foto: ADAM IHSE / TT

Blodspår har hittats på båda de misstänktas kläder när det gäller misshandeln av en 65-årig funktionshindrad man på Torggatan i Åmål i början av mars.

Åklagaren har återigen begärt förlängd häktningstid för 40-åringen och 48-åringen som misstänks för grov misshandel av en 65-årig funktionshindrad man i Åmål.

Anledningen är att provsvaren dröjer från proverna av det blod som anträffats både på brottsplatsen och på båda de misstänktas kläder.

Nationellt forensiskt center, NFC, har ännu inte genomfört proverna och inte heller givit något preliminärt besked om när proverna förväntas vara klara.

Åklagaren Johan Fröjelin begärde därför en förlängning av åtalstiden med två veckor, vilket det troligen också blir. På onsdagseftermiddagen hade ännu inget besked om förlängd häktning meddelats från Vänersborgs tingsrätt.

De båda misstänkta har suttit i förvar på häktet i Göteborg.

Artikeltaggar

ÅklagareÅmålBrott, lag och rättHäktningsförhandlingKläderMisshandelNFCVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.