Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK-medaljer i stor ungdomstävling – sekunddrama i H15-klassen

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Walter Persson har en fin tävlingssäsong bakom sig. I helgen avslutade han den på bästa sätt – med seger i Grönklittsjakten. Arkivbild.
Walter Persson har en fin tävlingssäsong bakom sig. I helgen avslutade han den på bästa sätt – med seger i Grönklittsjakten. Arkivbild. Foto: Åmåls OK

Åmåls OK sög i helgen ut det sista ur tävlingssäsongen med sju åkare till start i ungdomstävlingen Grönklittsjakten i Orsa. Åmålsåkarna gjorde bra ifrån sig och fick med sig två medaljer – Walter Persson segrade i H13 och Gustaf Persson blev trea i H15.

Totalt var det fler än 300 startande i tävlingen på Grönklitt skidstadion. Tävlingen inleddes med individuell start med klassisk åkning på lördagen med en efterföljande jaktstart i fristil på söndagen.

Åmåls OK:s Walter Persson, i H13-klassen, inledde starkt och var i ledning efter de dryga tre kilometerna på lördagen, med fem sekunder ner till närmast jagande, Adam Vetterskog, Norrbärke SK. På söndagens fem kilometer fristil lyckades Walter Persson utöka avståndet och tog hem segern i klassen med närmare en halv minut ner till Adam Vetterskog, som försvarade andraplatsen.

Gustaf Persson, i H15-klassen, var trea efter lördagen, endast sju sekunder bakom ledande Valter Blomberg Gerle från OK Landehof. Klassen var fortsatt jämn i söndagens åtta kilometer långa jaktstart. Söndagens upplösning blev dramatisk. Gustaf Persson lyckades försvara sin tredjeplats, med mindre än två sekunder upp till segraren William Dovander, Sundbybergs IK. Valter Blomberg Gerle slutade tvåa i klassen.

Artikeltaggar

LängdskidåkningMedaljerOK LandehofOrsaOrsa GrönklittSundbybergs IKÅmålÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.