Hoppa till huvudinnehållet

Kanadensare ansluter till IFK Åmål – osäkert vem som vaktar målet i premiären

Publicerad:
Mittfältaren Messipsa Mouhous har spelat collegefotboll i University of Concordia i Kanada och ansluter nu till IFK Åmål.
Mittfältaren Messipsa Mouhous har spelat collegefotboll i University of Concordia i Kanada och ansluter nu till IFK Åmål. Foto: IFK Åmål

IFK Åmål har gjort klart med ett transatlantiskt nyförvärv. Det är mittfältaren Messipsa Mouhous, 25, som spelat collegefotboll i University of Concordia i Kanada. Han kommer dock inte att spela i seriepremiären borta mot Åsebro IF, enligt lagets tränare Johan Leandersson.

Åmålskamraterna förstärker truppen med kanadensaren Messipsa Mouhous. Nyförvärvet beskrivs som snabb, teknisk och kreativ av sin nya klubb och förväntas bli en offensiv kraft på mittfältet.

Messipsa Mouhous anlände till Åmål i tisdags, men var trött och lite sjuk efter resan och deltog därför inte på onsdagens träning.

Pappren är i ordning så att han är spelklar till premiären borta mot Åsebro IF på långfredagen, men han kommer ändå inte att spela.

– Han har inte gjort någon träning med laget ännu. Precis som alla andra spelare måste han spela till sig en plats i laget på träningarna, så han är inte aktuell för spel i premiären, säger Johan Leandersson.

Målvakten skadad

Efter beskedet i början av veckan att ordinarie målvakten Alfred Ndou skadat sig illa är det ännu på torsdagsförmiddagen inte spikat vem som vaktar Åmålskamraternas mål på långfredagen. Alternativen är blott 15-årige Ameer Jaber, eller att tränaren Johan Leandersson, 41, själv vaktar målet. Senast Leandersson stod en seriematch var för två säsonger sedan i division 5 med Svanskogs IF och då blev det seger.

– Alfred Ndou går gipsad och missar hela vårsäsongen. Jag kommer ha en överläggning med Bjarne Gårdbratt under torsdagskvällen om laguttagningen och vem som ska vakta målet i premiären, säger Leandersson.

Enligt rykten har IFK Åmål haft kontakt med flera transatlantiska spelare. När nu Messipsa Mouhous har presenterats som nyförvärv är frågan om det är fler spelare på ingång till klubben.

– Det är inget jag vill kommentera nu. Vi behöver akut få tag på en målvakt, så det är i första hand det vi prioriterar i nuläget, säger Hans Weingartshofer, ordförande i IFK Åmåls fotbollssektion.

Artikeltaggar

Åsebro IFFotbollIFK ÅmålJohan LeanderssonKanadaNyförvärvTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.