Hoppa till huvudinnehållet

Kom hit och dö – Åmåls nya slogan

Publicerad:
En modern stadskärna består alltmer av "mötesplatser", som kaféer och restauranger, påpekar insändarskribenten.
En modern stadskärna består alltmer av "mötesplatser", som kaféer och restauranger, påpekar insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Baserat på all klagosång från åldrade bakåtsträvare som är emot precis allt när det gäller utbyggnad eller nyetableringar i vår krympande lilla stad.

"Det ska vara som det alltid har varit, så di gamle känner igen sig på ålderns höst".

Det största hotet mot butikerna i centrum är inte eventuella handelsplatser i utkanten av stadskärnan, utan det är internethandeln som är det största hotet. Att locka hit affärskedjor som vill etablera sig i en öde skogsdunge vid rondellen, skapar nya jobb. Något de som klagar mest inte är speciellt intresserade av, för de har redan gått i pension.

Behöver inte Åmål expandera, utvecklas för att kunna behålla de yngre generationerna och även locka personer som vill flytta hit? De som borde vara Åmåls framtid? Eller ska det vara döden som är framtiden? I och för sig så ligger ju Fonus i centrum...

En modern stadskärna består alltmer av "mötesplatser", det vill säga kaféer, restauranger och platser för kultur och underhållning.

Se framåt!

Artikeltaggar

ÅmålButikerFonusInsändareKaféerNyetableringarRestauranger