Hoppa till huvudinnehållet

Rosenström fyller Medis med allsångsvänlig könspop

Publicerad:
Björn Rosenström fotograferad under sin storhetstid.
Björn Rosenström fotograferad under sin storhetstid. Foto: Photographer:Stefan Johansson/PhotoByStefan

En hel del Åmålsbor lär under fredagskvällen bege sig till Medborgarhuset i Säffle, där Björn Rosenström och det J-vla bandet lirar allsångsvänlig könspop.

En helkväll med musik både över och under bältet. Det kan besökarna se fram emot på Medis. Dj Stålis ramar in kvällen med pumpande tongångar, och barerna är fyllda, såklart. Men framförallt lockar arrangörerna med allsång till låtar som ”Muffins”, ”Lurad”, ”Het” och – såklart ”Pojkarna som busar”.

Produktiv artist

52-årige Björn Rosenström slog igenom med dunder och brak vid millennieskiftet, då han radade upp hitsinglar. Albumet ”Någorlunda hyggliga låtar” från år 2000 blev också en storsäljare. Men även om han försvunnit lite ur rampljuset så är Rosenström fortsatt produktiv. Det har sällan gått speciellt många år mellan plattorna.

Tematiskt drar låtarna ofta åt könsrockhållet, med titlar som ”Swingersklubb in the radhuslänga” och ”Nedsprutad på Andra Långgatan”. Samtidigt är musiken konventionell gitarrpop.

Artikeltaggar

AllsångBjörn RosenströmMedborgarhusetMusikSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.