Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Loppis viktig för bygdegården i Tösse

Publicerad:
Gerd Klingberg passade på att sälja lite arvegods på loppisen i Tösse för tio år sedan.
Gerd Klingberg passade på att sälja lite arvegods på loppisen i Tösse för tio år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50,25 och 10 år sedan.

1973

Nya Bengtsforsvägen klar nästa sommar. Lagom till semestrarna nästa år skall väg 164, den så kallade Bengtsforsvägen, vara helt klar i sträckningen från Tollebol, strax väster om Åmål och fram till Bengtsfors.

Underlaget för vägen kommer att vara klar redan i höst men då har man kommit in i en såpass sen årstid att det blir för kallt för asfaltering.

1998

Skolan höll öppet hus trots snöoväder. I lördags var det Rösparksskolans och Västermalmskolans tur att hålla öppet hus och trots vinterns värsta snöoväder så kom mycket folk till de båda skolorna. Meningen med öppet hus-dagarna är att visa hur elever och lärare arbetar i skolan.

– Lektionerna skall vara så lika en vanlig skoldag som möjligt, informerar Margaretha Börjesson, rektor på Rösparksskolan. Som kompensation är eleverna lediga på valborgsmässoaftonen.

2013

Loppis håller bygdegården igång. Många besökare kom för att fynda under öppningsdagen på Tösse bygdegårdsförenings två dagars loppmarknad. Intäkterna från loppisar är tillsammans med danskvällarna bygdegårdsföreningens viktigaste inkomstkälla.

– Det är loppisarna som håller bygdegården igång, säger kassören Kerstin Gundberg.

I lördags var det årets första loppmarknad för säsongen och rutinerade loppisbesökare var där tidigt.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålLärareRösparksskolanSamhälleSkolorTollebolTösse

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.