Hoppa till huvudinnehållet

Vikens drömstart avgjorde tungviktsmötet – 4–1-seger i premiären mot Mellerud

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Viken besegrade Melleruds IF med 4–1 (2–0) på Mossängens IP i premiären i division 4 Bohuslän-Dal. Här utmanas Vikens duktige försvarare Jim Glimmersten, med bollen, av Mellerudskaptenen Viktor Öhrling.
Viken besegrade Melleruds IF med 4–1 (2–0) på Mossängens IP i premiären i division 4 Bohuslän-Dal. Här utmanas Vikens duktige försvarare Jim Glimmersten, med bollen, av Mellerudskaptenen Viktor Öhrling. Foto: Roger Pettersson

Emil Eldh och Rayif Mahrat lade grunden till Vikens 4–1-seger över Melleruds IF i seriepremiären i division 4 Bohuslän. Med var sitt mål såg de till att Viken var i 2–0-ledning redan efter tolv minuter.

Vikens första seriematch på Mossängens nya konstgräsplan kunde inte ha börjat bättre. Efter sju minuten gav Emil Eldh hemmalaget ledningen efter en fin nicktouch på en frispark och efter tolv minuter kunde nyförvärvet Rayif Mahrat raka in bollen i öppet mål till 2–0.

Därefter blev det mer och mer Mellerud. Viken lyckades inte hålla i bollen utan kom mest i sporadiska kontringsattacker ofta iscensatta på vänsterkanten genom snabbe Rasmus Facht.

Gästernas bästa chans kom tio minuter före pausvilan när Igor de Amorin Domingues, som ifjol spelade för IFK Åmål, avlossade ett skott som Vikens målvakt Christoffer Härd parerade med en kanonräddning.

Skott från distans

I andra halvlek såg matchbilden helt förändrad ut och liknade mer matchens inledande femton minuter då det var Viken som förde spelet. Nazmi Chihadeh avgjorde matchen med ett skott från distans som Melleruds målvakt Fredric Johansson inte lyckades stoppa trots att han var på bollen.

Viken hoppas nå trean – möter toppkonkurrent redan i premiären

Det var först under de sista tio minuterna som Mellerud kom till avslut i andra halvlek. Ett par minuter före full tid tvingades Christoffer Härd i hemmamålet kapitulera när Ludvig Stefansson tryckte in gästernas reducering.

Serverade drömpassning

Vikens Fredrik Nordström sprang, slet och jobbade hårt hela matchen och var bäst på plan. Han gjorde en soloräd i slutet av matchen och serverade Emil Eldh en drömpassning. Eldh hade bara att raka in 4–1-målet i öppet mål.

– Vi får en kanonstart på matchen, men i stora delar av första halvlek tycker jag mest att vi står och tittar på istället för att själva ta tag i matchen och vara spelförande. Det vi gör bäst idag är det vi haft svårast för under försäsongen, nämligen omställningsspelet, säger Vikens tränare Thomas Sääv.

Han fortsätter:

– Jag är såklart supernöjd med resultatet även om det inte speglar matchbilden.

Vikens Rayif Mahrat klackar med sig bollen och har med sig Emil Eldh i anfallet. Lagkaptenen Viktor Öhrling och Jonatan Stefansson jobbar hemåt för Melleruds IF.
Vikens Rayif Mahrat klackar med sig bollen och har med sig Emil Eldh i anfallet. Lagkaptenen Viktor Öhrling och Jonatan Stefansson jobbar hemåt för Melleruds IF. Foto: Roger Pettersson
Vikens Rayif Mahrat gör en framstöt i Melleruds straffområde där gästerna försvarar sig genom Rasmus Hedlund, Hampus Soppi Svensson och längst till höger Erik Emanuelsson.
Vikens Rayif Mahrat gör en framstöt i Melleruds straffområde där gästerna försvarar sig genom Rasmus Hedlund, Hampus Soppi Svensson och längst till höger Erik Emanuelsson. Foto: Roger Pettersson
Melleruds Albin Emanuelsson måttar ett inlägg och jagas av Vikens Martin Eriksson.
Melleruds Albin Emanuelsson måttar ett inlägg och jagas av Vikens Martin Eriksson. Foto: Roger Pettersson
Här firas Rayif Mahrats efter Vikens 2–0-mål. Från vänster är Nazmi Chihadeh, Fredrik Nordström, Osama Alali, Rasmus Facht och Emil Eldh framme och gratulerar.
Här firas Rayif Mahrats efter Vikens 2–0-mål. Från vänster är Nazmi Chihadeh, Fredrik Nordström, Osama Alali, Rasmus Facht och Emil Eldh framme och gratulerar. Foto: Roger Pettersson
Vikens snabbe vänsterytter Rasmus Facht jagar mot Melleruds försvarare Wilhelm Ferm.
Vikens snabbe vänsterytter Rasmus Facht jagar mot Melleruds försvarare Wilhelm Ferm. Foto: Roger Pettersson

Matchfakta

IF Viken – Melleruds IF 4–1 (2–0)

Division 4 Bohuslän-Dal

Mål, första halvlek: 1–0 (7) Emil Eldh, 2–0 (12) Rayif Mahrat

Andra halvlek: 3–0 (67) Nazmi Chihadeh, 3–1 (88) Ludvig Stefansson, 4–1 (89) Emil Eldh

Varningar, Viken: Osama Alali, Nazmi Chihadeh, Emil Eldh MIF: Jonatan Stefansson, William Sundelius, Gustav Larsson

Domare: Stefan Cosic

Publik: 76 (på Mossängens konstgräs)

Artikeltaggar

Christoffer HärdDivision 4 Bohuslän-DalFotbollIF VikenIFK ÅmålKonstgräsMellerudMelleruds IFRasmus FachtThomas Sääv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.