Hoppa till huvudinnehållet

Unga Åmintonspelare vann medaljer i Vårblixten

Publicerad:
Ludwig Danneteg och William Johansson fick kliva högst upp på pallen i herrdubbel i klassen U15.
Ludwig Danneteg och William Johansson fick kliva högst upp på pallen i herrdubbel i klassen U15. Foto: Åminton

Sju spelare från Åminton tävlade helgen före påsk i turneringen Vårblixten i Västergötland. Det är en ganska stor tävling som avgjordes i tre hallar, en hall i Källby och två hallar i Götene.

De spelare från Åminton som deltog i Vårblixten var: Erica Hansson, Willma Johansson, Majken Eriksson, Linus Weiberg, Ludwig Danneteg, William Johansson och Alvin Malmsköld.

Det blev många framskjutna placeringar för Åmintons spelare. Ludwig Danneteg och William Johansson tog guld i herrdubbel i åldersklassen U15, nivå 1, som är nybörjarnivån.

Willma Johansson tog silver i mixeddubbel i klassen U13, nivå 3 som är en högre tävlingsklass, tillsammans med Airon Horeerum Ankarsund från Karlstad. Silver blev det också för Alvin Malmsköld i herrdubbel i klassen U15 på nivå 3. Medaljen tog han tillsammans med Alfred Hidén från Karlstad.

Silver i damdubbel

Majken Eriksson tog silver i damdubbel i klassen U15, nivå 3, tillsammans med Hedda Wall Flarup från Partille. Åmintonparet Willma Johansson och Erica Hansson tog brons i damdubbel i klassen U13, nivå 3.

Utöver pallplatserna så hade Åminton tre spelare i kvartsfinal. Det var Majken Eriksson i damsingel i klassen U15, nivå 3, Erica Hansson i damsingel U13, nivå 3, samt Linus Weiberg i juniorherrsingel i klassen U13, nivå 1.

Såväl spelare som ledare och föräldrar var mer än nöjda med resultaten. Nu blir det några veckors träning för Åmintons spelare innan nästa tävling i Mölndal.

Artikeltaggar

ÅmålBadmintonKarlstadMedaljerMölndalPartilleTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.