Hoppa till huvudinnehållet

Kulturen skapar samhörighet

Publicerad:
Kulturskolans sambatåg ger en festlig inramning till påskparaden.
Kulturskolans sambatåg ger en festlig inramning till påskparaden. Foto: Roger Pettersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag följer med förskräckelse nyhetsrapporteringen om neddragningarna på kulturen i min hemstad Åmål.

När omvärlden skakar blir kulturens roll viktigare än någonsin. Den skapar samhörighet och främjar människors välmående. Därför känns det oerhört beklämmande att läsa om neddragningar på kulturskola och bibliotek samt minskade stöd till stadens kulturföreningar som är så otroligt viktiga för att göra Åmål till en attraktiv plats att bo på och besöka.

Bluesfestivalen, Not Quite och Bokdagar i Dalsland har satt Åmål på kartan och gett mig något att vara stolt över när jag berättar var jag kommer ifrån.

Kulturskolan i Åmål lade grunden för mitt musicerande och tog mig hela vägen till professionell nivå som musikalartist. Biblioteket lade grunden för mitt brinnande litteraturintresse och har bidragit till att jag idag själv jobbar som kultursamordnare och har haft flera tjänster på olika bibliotek.

När man dessutom får en kulturchef som verkligen brinner för kulturen och har bidragit med så mycket gott för kulturlivet att sluta, då får politiken ta sig en ordentlig funderare på vad man håller på med.

Jennifer Lerman

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBibliotekDalslandInsändareKulturKulturskolan ÅmålNot Quite