Åmåls lärare skar upp den fackliga bröllopstårtan

Publicerad:
Nyvalda ordföranden Kristina Lindqvist Stark och vice ordföranden Anette Gabrielsson skär tillsammans upp den symboliska, fackliga bröllopstårtan. Foto: Britta Eriksson

Vid årsskiftet bildades det nya fackförbundet Sveriges Lärare i en sammanslagning av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet Sverige. Nu har även Åmål fått en nybildad avdelning med Kristina Lindqvist Stark som ordförande och Anette Gabrielsson som vice ordförande.

Åmålsavdelningen av Sveriges Lärare bildades i slutet av mars vid ett möte på stadshotellet under ledning av Niklas Lindstrand som mötesordförande.

Det hela inleddes med att Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Åmålsavdelningar hade var sitt årsmöte där de upplöste sina föreningar. Därefter hölls ett gemensamt möte för att bilda den nya avdelningen.

Som ordförande för Sveriges Lärare Åmål valdes Kristina Lindqvist Stark och som vice ordförande Anette Gabrielsson. De skar upp en symbolisk, facklig tårta för att fira föreningen av de två nu nedlagda lärarförbunden.

Fackförbundet Sveriges Lärare bildades den 1 januari när de två stora lärarförbunden, Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet Sverige, slogs samman. Sveriges Lärare samlar lärare och studie- och yrkesvägledare i förskolan, grundskolan, gymnasiet, högskolan och vuxenutbildningen och är med 300000 medlemmar det största förbundet inom Saco, som är centralorganisationen för Sveriges fack- och yrkesförbund för akademiker.

Artikeltaggar

ÅmålGrundskolanGymnasieskolanLärareNiklas LindstrandSacoSkola och utbildningSveriges LärareVuxenutbildningen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare