Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsforshus konsult döms till fängelse för grova ekobrott

Publicerad:
Konsulten som anlitades av Bengtsforshus AB döms nu till fängelse./ARKIVBILD
Konsulten som anlitades av Bengtsforshus AB döms nu till fängelse./ARKIVBILD Foto: Tommy Löfgren

Kent Vasell anlitades som konsult för att utreda missförhållanden i Bengtsforshus AB. Nu döms han till fängelse för flera fall av grova ekobrott, skriver Dalslänningen.

I en dom i Stockholms tingsrätt den 27 februari i år döms Kent Vasell för grovt bokföringsbrott vid fyra tillfällen, skattebrott vid ett tillfälle och grovt skattebrott vid tre tillfällen. Den samlade påföljden för detta blev ett år och fyra månaders fängelse. Kent Vasell meddelas även näringsförbud i tre år.

Kent Vasell döms till fyra fall av grovt bokföringsbrott för att han undanhållit att bokföra räkenskapsinformation under åren 2016 till 2019 om totalt i storleksordningen 5 587 000 kronor.

Vidare döms Kent Vasell för tre fall av grovt skattebrott under åren 2017, 2018 och 2019, enligt tidningen Dalslänningen. Han ska under dessa år ha lämnat in oriktiga uppgifter i sina inkomstdeklarationer på totalt 3 594 405 kronor.

Kent Vasell döms också för att inte ha lämnat in inkomstdeklaration för inkomståret 2016 och därmed underlåtit att redovisa inkomst av näringsverksamhet på 563 100 kronor under samma år.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunBengtsforshus ABBrott, lag och rättDalslänningenFängelseGöran ErikssonModeraternaNäringsförbudSkattebrottStockholms tingsrättUlf Nelson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.