Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Storebror möter lillebror i fotbollspremiären

Publicerad:
Åmålsbröderna Björn och Lars Jingfors är båda fotbollsfostrade i Viken och hade aldrig tidigare mött varandra i match.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Reglerad älgjakt ren socialisering. Förslaget om reglerad älgjakt är inte annat än en ren och klar socialisering av jakträtten och det kan ingen vettig människa gå med på, deklarerade hr Arne Kojefors, 2:e ordf. i Jägarnas riksförbund inför fullsatt aula i Karlbergsskolan. Jaktintresserade hade talrikt mött upp till denna träff och LRF-ordf. Ivar Hjalmarsson fick besannat att intresset är stort och fick liksom övriga LRF-are råd på vägen av hr Kojefors att noga följa frågan.

1998

Marknaden i Åmål flyttas inte. På lördag är det vårmarknad i Åmål och då är det fråga om jubileumsmarknad. Det är nämligen den 25:e marknaden som Åmålsalliansen arrangerar och marknadsplats blir som vanligt Norra hamnplanen.

Det har höjts röster, inte minst från köpmännen i Åmål, om att flytta marknaderna från Norra hamnplanen till torget och angränsande gator. Men det vill inte arrangerande Åmålsalliansen, som består av IFK Åmål och IF Viken.

2013

Storebror möter lillebror. Storebror kan ställas mot lillebror i dag på Mossängen när Carlstad United möter IFK Åmål i fotbollspremiären av division 2 norra Götaland.

Åmålsbröderna Björn och Lars Jingfors är båda fotbollsfostrade i Viken och har aldrig tidigare mött varandra i match.

– Det är aldrig kul att förlora, men att förlora mot sin lillebror är ännu värre, säger Björn Jingfors.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÄlgjaktÅmålCarlstad UnitedDalslandIF VikenIFK ÅmålLRFMarknaderSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.