Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshästen Zelma Laday segrade vid Årjängs vårpremiär

Publicerad:
Zelma Laday avgör för Morgan Ivarsson.
Zelma Laday avgör för Morgan Ivarsson. Foto: Björn Martinsson

Årjängstravet körde på fredagen sin vårpremiär med ett lunchtrav. I eftermiddagens sista lopp blev det Åmålsseger i form av Zelma Laday och Morgan Ivarsson.

Zelma Laday som vid Åmåls hästgala blev vald till årets häst samt årets fyraåriga sto tog nu sin första seger i tredje starten denna säsong.

Från tillägget blev det när fältet formerat sig tredje par utvändigt och 700 meter kvar gick Ivarsson med i tredjespår. Eget angrepp kom i slutsvängen och Zelma Laday kom snabbt fram till ledaren Marcelo Vieira och dessa två gjorde upp där Åmålsstoet gick undan med en längd i loppets slutskede.

Segertiden noterades till 1.16,3/2 160 meter.

Tränar hästen gör Mikael Ekström som också äger tillsammans med Jeanette Gill Ekström.

Bra lopp som trea gjorde Åmålstränade Sweet Boy som för Kristian Lindberg tog ett tredjepris i V65-avdelning 1 där också Good Express inkom som sexa.

I V65-avdelning 4 blev det ett femtepris till Melvinna och i V65-avdelning 6 inkom Upcoming Artist som fyra med Stefan Persson som kusk.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetÅrjängÅrjängstravetKristian LindbergMorgan IvarssonTravV65

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.