Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls BC slutar tvåa – de väntar i direktavgörande kval: ”Det kommer bli jämnt”

Publicerad:
Andreas Fagerström blev återigen poängbäst i Åmåls BC när BK Sun Club besegrades med 18–2 i sista seriematchen. Nu väntar kval till division 2 mot BK Trix från Hällefors.
Andreas Fagerström blev återigen poängbäst i Åmåls BC när BK Sun Club besegrades med 18–2 i sista seriematchen. Nu väntar kval till division 2 mot BK Trix från Hällefors. Foto: Fredrik Tacacho

Åmåls BC avslutade seriespelet med ännu en storseger i hemmahallen när BK Sun Club från Karlstad besegrades med 18–2 (5–0, 4–1, 5–0, 4–1).

Nu är det klart att ett direkt avgörande kvalmöte mot BK Trix från Hällefors avgör om laget spelar vidare i division 3 eller tar klivet upp i tvåan.

Det blev en andraplats i division 3 västra Svealand 1 för Åmåls BC. Serien är nu färdigspelad och helgen 6–7 maj spelar laget ett avgörande kval mot BK Trix.

Åtta lag, sex från division 3 och två från division 2, gör upp om fyra platser i tvåan till nästa säsong. Av de åtta lagen seedades Åmåls BC som femte och ställs mot fjärdeseedade BK Trix från Hällefors, som vann division 3 västra Svealand 2. Däremot slapp ÅBC att ställas mot något av division 2-laget, BK Fermé och BK Bågen F.

– BK Trix vann sin serie och har spelat bra på bortaplan, det tyder på att det är ett bra lag. Jag tror det kommer bli jämnt, säger Andreas Fagerström i Åmåls BC.

Kvalet avgörs på neutral plan, troligen i Karlstad, i bäst av tre matcher antingen lördag den 6 maj eller söndag den 7 maj. Vinner lagen varsin match, kommer kvalet att avgöras i en tredje och avgörande match som avgörs i en enda serie. De två inledande matcherna avgörs som vanligt över fyra serier.

A-lagsdebut för Max

– Det är såna matcher jag vill spela. Jag tycker vi är för bra för division 3 och det är bara Merrimac som vi hade problem under den här säsongens seriespel. Vi har nog 50/50-chans att lyckas vinna kvalet där det brukar bli mycket nerver och dramatik.

Andreas Fagerström och Leo Andersson imponerade med en bit över 900 poäng i lördagens segermatch där Max Blüme Josefsson, nyss fyllda 17 år, gjorde A-lagsdebut. Efter en darrig första serie låg han runt 200 poäng i de tre avslutade serierna.

– Det var en perfekt match för honom att debutera i, där det inte stod så mycket på spel. Han kommer bli riktigt bra framöver, säger Andreas Fagerström.

Matchfakta

Åmåls BC – BK Sun Club 18–2 (5–0, 4–1, 5–0, 4–1)

Division 3 västra Svealand 1

Åmåls BC: Andreas Fagerström 948 poäng, Leo Andersson 922, Tim Lindberg 846, Claes Lindh 839, Stefan Björklund 818, Oscar Laaksonen 781, Andreas Dalbert 777, Max Blüme Josefsson 722.

Artikeltaggar

Åmåls BCBK BågenBK FermeBK Sun ClubBK TrixBowlingHälleforsKarlstad

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.