Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmål fick en egen kaka

Publicerad:
2013 fick Åmål en egen kaka, efter recept av Karin Sandström.
2013 fick Åmål en egen kaka, efter recept av Karin Sandström.

Det här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Hjärtformade småkakor föll juryn i smaken. Karin Sandströms spröda bakverk utvalda att representera Åmål. Åmål har fått ett officiellt bakverk. Juryns val föll på Karin Sandströms hjärtformade småkakor.

– Välsmakande, spröd och fin att se på, lyder motiveringen.

Åmål siktar på att bli Sveriges mest gästvänliga stad. För att uppnå målsättningen hölls det i går en kaktävling på stadshuset.

1998

Krångel om Ormen. Styrelsen för Åmåls kommunfastigheter AB, Åkab, vill riva två gamla villafastigheter i kvarteret Ormen, vid Södra Långgatan och Hjeltegatan.

Men hittills går det inte som styrelsen vill, Till saken hör att tre av bolagets styrelseledamöter också utgör tre femtedelar av kommunstyrelsens arbetsutskott. I den rollen har Åkabs trio tidigare tillstyrkt bevarandet av sekelskiftesvillorna.

1973

Vansinnesfärd. 10 ungdomar i en bil.

– Det var helt enkelt en ruggig körning och det är ett under att ingen olycka inträffade, säger de poliser från Säffle som natten mot söndagen bevittnade en vansinneskörning mellan två bilar på vägen mellan Svanskog och Ketilsbyn.

I en av bilarna fanns en gängledare som manat på chauffören att köra ikapp den andra bilen för att passagerarna i denna skulle spöas upp.

Artikeltaggar

ÅkabÅmålÅmåls kommunKommunstyrelsenOlyckorSäffleSamhälleStyrelserSvaneholmVal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.