Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls kommundirektör köpte första majblomman

Publicerad:
Lina Lundin sålde Åmåls första majblomma till kommundirektör Jan-Erik Samuelsson.
Lina Lundin sålde Åmåls första majblomma till kommundirektör Jan-Erik Samuelsson. Foto: Laila Andrén

Häromdagen var det säljstart för årets majblomma och första personen som köpte en majblomma i Åmål var kommundirektör Jan-Erik Samuelsson.

I tisdags, den 18 april, gick startskottet för den klassiska majblommeförsäljningen. Och samtidigt som Åmåls kommundirektör blev först i Åmål med att köpa en blomma så var naturligtvis Sveriges drottning Silvia först ut i landet med att införskaffa sig en majblomma. Drottningen är majblommans högsta beskyddare och brukar alltid köpa de första blommorna vid säljstarten.

Tre skolor

Årets majblomma går under namnet ”Fred på jorden” och är en blomma som är blå, grön och orange. Den är skapad av tolvåriga Elsa Schymberg från Karlstad.

I Åmål är det cirka 70 barn från Natur- och miljöskolan, Södra skolan, Edsleskogs skola och Tösse skola som är engagerade i försäljningen av majblommor. De kommer sälja på två sätt, dels genom sin webbshop med betalning via Swish, och dels på det traditionella sättet med att gå runt med en grön väska fylld med majblommor. Även försäljningen på det traditionella sättet har Swish som betalningssätt och på så vis behöver barnen inte hantera kontanter.

Stötta barn

Försäljningen i Åmål kommer ske på allmänna platser och kommer pågå fram till och med den 3 maj.

Majblommans insamling görs för att stötta barn i familjer i ekonomisk utsatthet. Bidrag från Majblommeföreningen kan till exempel vara hjälp till medlemsavgiften i en idrottsförening, till ett par fotbollsskor eller en cykel eller liknande.

Artikeltaggar

ÅmålBarnDrottning SilviaEdsleskogFörsäljningFritid och livsstilJan-Erik SamuelssonKarlstadMajblommanMajblommans riksförbundSkola och utbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.