Hoppa till huvudinnehållet

Amerikan målskytt i debuten för IFK Åmål – kanadensaren har redan lämnat

Publicerad:
Austin Brinkley landade på svensk mark i torsdags och blev målskytt redan dagen efter i sin debutmatch för IFK Åmål.
Austin Brinkley landade på svensk mark i torsdags och blev målskytt redan dagen efter i sin debutmatch för IFK Åmål. Foto: IFK Åmål

IFK Åmåls nyförvärv, anfallaren Austin Brinkley, landade på svensk mark i torsdags, byttes in i pausvilan och gjorde mål direkt i fredagens hemmamatch mot Eds FF. Däremot har kanadensaren Messipsa Mouhous lämnat klubben efter bara fyra dagar.

Austin Brinkley, född 1998, landade på svensk mark i torsdags och hade inte ens hunnit träna med sin nya klubb IFK Åmål innan han fick göra sin debut i division 4 Bohuslän-Dal. Brinkley byttes in i pausvilan och slog till med sitt första mål tio minuter före full tid.

Nu räckte det inte till någon poäng för Åmålskamraterna, som förlorade med 1–2 mot Eds FF på Mossängens IP. Men den nya anfallaren presenterade sig som målskytt direkt i debuten efter att ha löpt sig till ett friläge tio minuter före full tid.

”Blick för spelet”

– Av det lilla jag sett hittills så är han både snabb, stark och har blick för spelet. Jag hoppas så klart att han ska trycka in några bollar till, säger IFK Åmåls tränare Johan Leandersson.

Kanadensaren Messipsa Mouhous tid i klubben blev däremot rekordkort. Efter bara fyra dagar lämnade han klubben och reste tillbaka hem – utan att ha gjort en enda träning med laget. Personliga skäl uppges, enligt IFK Åmål, vara orsaken till Mouhous snabba sorti.

Artikeltaggar

Eds FFFotbollIFK ÅmålJohan LeanderssonMossängens IPNyförvärv

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.