Hoppa till huvudinnehållet

Christer Östholm från Åmål omvald att leda idrottsrörelsen i Västra Götaland

Publicerad:
Christer Östholm från Åmål omvaldes vid distriktsstämman till ordförande för RF-Sisu Västra Götaland
Christer Östholm från Åmål omvaldes vid distriktsstämman till ordförande för RF-Sisu Västra Götaland Foto: Magnus Pettersson/RF Sisu

Christer Östholm från Åmål omvaldes på tisdagen till ordförande för RF-Sisu Västra Götaland, idrottsrörelsens högsta beslutande regionala organ. Det blir hans sjätte år på posten.

RF-Sisu Västra Götaland är Riksidrottsförbundets och Sisu idrottsutbildarnas regionala organisation och företräder och samordnar föreningsidrotten i regionen och har bland annat alla idrotternas distriktsförbund som medlemmar.

Under tisdagen hölls distriktsstämma i Alingsås med 44 röstberättigade ombud och ett knappt 50-tal åhörare.

Här omvaldes Christer Östholm som styrelseordförande för ett sjätte år. Han inledningstalade på stämman bland annat om idrottens kamp för att komma tillbaka efter pandemin och att det behövs stöd i arbetet med att återställa nivån på aktiviteterna.

– Tyvärr verkar samhället nu stå inför nya stora utmaningar med hög inflation och lågkonjunktur vilket slår mot hushållen, föreningarna och deras medlemmar. För RF-Sisu som organisation blir därför företrädarrollen ännu viktigare, att lyfta idrottens samhällsnytta i kontakter med kommunerna och regionen, sa han.

Valen på stämman följde valberedningens förslag. Dessutom delades tre förtjänsttecken ut till lokala idrottsledare med över 25 års framträdande och aktivt arbete i idrottsrörelsen: Arne Johansson, Vårgårda, Tord Ivarsson, Lidköping, samt Sten-Erik Olsén, Lidköping.

Fakta

Nya styrelsen

Styrelsens sammansättning efter årsmötet:

Ordförande: Christer Östholm

Vice ordförande: Per Ekberg (Skaraborg) och Kristina Engberg (Göteborgsregionen).

Ledamöter: Annette Svensson (Skaraborg), Göran Nyberg (Sjuhärad), Sara Eriksson (Sjuhärad), Patricia Daoud (Fyrbodal), Mats Blom (Fyrbodal), Lars Sundling (Göteborgsregionen), Bert Andersson (Göteborgsregionen) och Helga Valdimarsdottir (Göteborgsregionen).

Nyval på Helga Valdimarsdottir, i övrigt omval.

Christer Östholm från Åmål höll inledningstalet inför det cirka 90-tal personer som samlats på distriktsstämman.
Christer Östholm från Åmål höll inledningstalet inför det cirka 90-tal personer som samlats på distriktsstämman. Foto: Magnus Pettersson/RF Sisu

Artikeltaggar

ÅmålChrister ÖstholmIdrottNyvalRiksidrottsförbundetSISU IdrottsutbildarnaSportStyrelserValberedning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.