Hoppa till huvudinnehållet

Fyra lag inom tre poäng – nu ska kvalserien avgöras

Publicerad:
Pelle Hedlund, här i ÅSK-tröjan, fajtas om en plats i Hockeyallsvenskan med Nybro Vikings.
Pelle Hedlund, här i ÅSK-tröjan, fajtas om en plats i Hockeyallsvenskan med Nybro Vikings. Foto: Fredrik Tacacho

Pelle Hedlunds Nybro Vikings IF ligger tvåa, på samma poäng som ledande Hudiksvalls HC, när kvalserien till Hockeyallsvenskan nu ska avgöras.

I januari lämnade Pelle Hedlund Almtuna IS och Hockeyallsvenskan för spel i Hockeyettan med Nybro Vikings IF. Nu är han på god väg att återvända till Hockeyallsvenskan – med Nybro. Laget ligger tvåa i kvalserien, på samma poäng som ledaren Hudiksvall när två omgångar återstår.

Och det lär bli dramatiskt ända in i slutperioden i den sista omgången när kvalserien nu ska avgöras. Hudiksvalls HC, Nybro Vikings IF, Kalmar HC och Väsby IK HK ligger alla inom tre poäng. För Pelle Hedlunds Nybro väntar en på pappret lätt avslutning med bortamatch mot avhängda IF Troja-Ljungby i kväll, torsdag, och sedan hemmamatch mot tabelljumbon Piteå HC i slutrundan på lördag.

Artikeltaggar

Almtuna ISHockeyallsvenskanHockeyettanHudiksvalls HCIshockeyNybroNybro VikingsPelle Hedlund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.