Hoppa till huvudinnehållet

Hoppfullt i Svanskog – trots spelarbrist: ”Vi ska nog kunna greja det här”

Publicerad:
Att få ihop spelare till A-lagstruppen har varit svårt, trots detta ser Svanskogs IF positivt på kommande säsong. Arkivbild.
Att få ihop spelare till A-lagstruppen har varit svårt, trots detta ser Svanskogs IF positivt på kommande säsong. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

Att få ihop spelare till Svanskog IF:s A-lag är ett orosmoment inför den kommande fotbollssäsongen. Föreningen har bjudit in till öppna träningar för att försöka få ihop fler spelare till truppen.

Med färre aktiva spelare och en minskande skara som kan tänka sig åka en längre bit för träningen är det svårt för Svanskog att få ihop till en komplett A-lags trupp.

– Det är färre ungdomar som fyller upp från de yngre lagen och få som vill åka en bit för att få spela, det är vi lite beroende av, säger Mikael Säveland som sitter i fotbollssektionen i Svanskogs IF.

Problemet är inte unikt för Svanskog utan även andra fotbollslag som är etablerade utanför stan är drabbade, menar Mikael Säveland.

Sårbar situation

För att spela en bra A-lagssäsong så krävs det ett tjugotal spelare. Något som klubben i nuläget inte riktigt lever upp till. Följderna blir då att laget blir sårbart vid skador eller sjukdomar bland spelarna. Däremot har Svanskogs IF inte backat för det, utan en säsong blir det.

– Vi har anmält oss till serien och vi kommer att genomföra den, säger Mikael Säveland.

”Ska kunna greja det här”

Tränare för laget är Patric Rådberg, något klubben är mycket glada över. Mikael Säveland berättar att de har väldigt bra träningar, samtidigt som de gärna ser att fler från Säffle och Åmål men även från Årjäng och Sillerud känner sig manade att testa på.

Ett problem i flera föreningar är just föryngringen men laget har fått till sig ett gäng yngre killar, eller ”Svanskogspojkar” som Mikael Säveland benämner dem, mellan 15 och 18 år som valt att börja spela igen.

– Det är en stam med duktiga killar vi har nu. Sen är det känsligt att vara få, så vi tar gärna emot fler. Men vi ska nog kunna greja det här, avslutar Mikael Säveland.

Svanskog spelar i år i division 6 västra Värmland. Premiären spelas den 28 april, borta mot Eskilsäters IF. Hemmapremiären spelas mot Åmotfors IF den 6 maj.

Artikeltaggar

ÅmålFotbollSäffleSportSvaneholmSvanskogs IFTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.