Hoppa till huvudinnehållet

Åmintonspelare på pallen i Mölndal

Publicerad:
Alvin Malmsköld vann i singel för U15. På pallen också Ludvig Cederholm, Påvelund, och en av treorna Oliver Lundgren, Västra Frölunda BMK.
Alvin Malmsköld vann i singel för U15. På pallen också Ludvig Cederholm, Påvelund, och en av treorna Oliver Lundgren, Västra Frölunda BMK. Foto: BMS Åminton

Erica Hansson, Willma Johansson och Alvin Malmsköld från Badmintonsällskapet Åminton deltog i helgen i tävlingen Åbyslaget, i Mölndal. Alla tre fick kliva upp på pallen.

Alvin Malmsköld som var förstaseedad vann pojksingeln för U15. I det inledande poolspelet tappade han inte ett game, utan vann två matcher komfortabelt och fick därtill en walk over-vinst. Även i slutspelet fortsatte han spela säkert, utan setförlust i kvartsfinal och semifinal, men sedan blev det en hård tresetare mot Ludvig Cederholm, Påvelund, i finalen. Siffrorna blev 15–21, 21–19, 22–20.

I dubbel spelade Alvin Malmsköld med Axel Gustavsson, Karlstad Badminton. Paret var förstaseedat, men det blev en andraplats.

– Tyvärr så räckte inte krafterna till i dubbelfinalen i HD U15, som var alldeles efter singelfinalen. Men ett guld i singel och silver i dubbel är jättebra, rapporterar Tommy Hedlund från BMS Åminton.

Det började med en andraplats i poolen efter en seger och en förlust, mot Ludvig Cederholm och Pelle Lindblom från Påvelund. Cederholm–Lindblom var också de som till slut stod som segrare efter att ha vunnit finalen med 21–12, 21–19.

Erica Hansson och Willma Johansson tog silver i flickdubbel för U13.
Erica Hansson och Willma Johansson tog silver i flickdubbel för U13. Foto: BMS Åminton

Erica Hansson och Willma Johansson tog ett silver i flickdubbel U13 efter att ha besegrat det förstaseedade paret. Klassen avgjordes i ett poolspel och Åmålstjejerna blev där tvåa efter tre segrar och en förlust. Vinnarna, Frida Aminoff från Askim Badminton Club och Rama Satkruti Modekurti från GBK, gick igenom poolen obesegrade.

I flicksingeln för U13, där tjejerna spelade, var det mycket bra motstånd.

Erica Hansson slutade trea i pool B efter två förluster i jämna tresetsmatcher och en seger, mot Elvira Ekstrand från Råda BMK.

Willma Johansson tog sig till kvartsfinal genom att bli tvåa i pool C efter en seger och en förlust. Där tog det stopp mot Frida Aminoff.

I tävlingen var 251 spelare anmälda i 34 klasser. U13 och U15, där Åmålsspelarna deltog, var båda nivå 2-tävlingar.

I dubbel spelade Åmintons Alvin Malmsköld tillsammans med Axel Gustavsson från Karlstad Badminton och paret slutade tvåa. Segrare blev Pelle Lindblom och Ludvig Cederholm från Påvelunds Tennis och BMK. Treor blev Joel Granhag Gamfeldt och Mingus Otterström, Påvelund, respektive Erik Kuik och Jake Dwayne Mathias, Åby BMK.
I dubbel spelade Åmintons Alvin Malmsköld tillsammans med Axel Gustavsson från Karlstad Badminton och paret slutade tvåa. Segrare blev Pelle Lindblom och Ludvig Cederholm från Påvelunds Tennis och BMK. Treor blev Joel Granhag Gamfeldt och Mingus Otterström, Påvelund, respektive Erik Kuik och Jake Dwayne Mathias, Åby BMK. Foto: BMS Åminton

Artikeltaggar

BadmintonGamlakarleby BKKarlstadMölndalPåvelundVästra Frölunda BMK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.