Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad premiär på Forsbacka: ”Ser jätteinbjudande ut”

Publicerad:
På lördag öppnar Forsbacka GK för säsongen, på ordinarie greener. Foto: Forsbacka GK

I onsdags meddelade Forsbacka GK att drivingrangen öppnade för säsongen. Nu kommer ännu fler goda nyheter för traktens golfare. Under lördagen öppnar även golfbanan.

För bara ett par veckor sedan, på skärtorsdagen, var hela golfbanan täckt av snö och golfsäsongen kändes långt bort. Men de senaste veckornas sol och värme har gjort banan gott och nu öppnar hela banan med ordinarie greener.

– Det ser jätteinbjudande ut, säger Christer Stolpen klubbchef på Forsbacka GK.

Enda begränsningen vid säsongsöppningen är på hål 16. Där har det anlagts en ny damtee som behöver växa till sig innan den får beträdas.

– Där får man köra på den ordinarie teen så länge.

Intresset är stort från start. Senast Christer Stolpen kollade bokningarna var det i det närmaste fullbokat från tio på morgonen till halv fyra på eftermiddagen.

– Det är efterlängtat. Först gick vi ut till medlemmarna, så att de skulle få chansen först, men nu har vi gått ut till alla att det är öppet.

Årets säsongspremiär är något senare än vanligt, men ändå tidigare än förra året då det dröjde till den 30 april innan banan öppnades.

Restaurangen på Forsbacka premiäröppnar samtidigt.

Artikeltaggar

Christer StolpenForsbackaForsbacka GolfklubbGolfPremiärerRestaurangerSnöVäder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.