Hoppa till huvudinnehållet

Lokala mannekänger visade sommarmodet – publiken fick till och med känna på kläderna

Publicerad:
Modevisningen skedde mitt bland publiken och några fick lust att känna på tygerna. Här är det Camilla Hasselblads skjorta som drar till sig ett par damers intresse.
Modevisningen skedde mitt bland publiken och några fick lust att känna på tygerna. Här är det Camilla Hasselblads skjorta som drar till sig ett par damers intresse. Foto: Karin Olsson

På onsdagskvällen visade Åmåls butiker sommarens mode i stadshotellets matsal. Stämningen var gemytlig och lättsam när 19 mannekänger ledigt rörde sig bland gästerna vid matsalsborden medan de visade somriga kläder, skor och väskor.

Solen sken in genom fönstren i matsalen på Åmåls stadshotell under onsdagskvällen och gav en fin inramning till det sommarmode som visades. Vid borden var det i stort sett fullsatt. Stämningen var lättsam och gemytlig och gästerna kunde avnjuta såväl soppa och dryck som en modevisning där mannekängerna ledigt rörde sig på ett flertal rundor kring borden. Vid några tillfällen stannades någon mannekäng upp för att en gäst ville känna på tyget i en skjorta eller sjal.

Det var första gången den lokala modevisningen hölls på hotellet och 19 mannekänger deltog fördelade på de fem butikerna Modehuset Mellanbrogatan, HW Dam, Skinn-Metro, Dressmann och By Cazandra. Skor från Life-butiken fanns även med i visningen. Presentatör var Iia Abenius, Åmålshotellen.

– De var de som kom till mig och frågade om de kunde göra visningen här. Jag tycker att det är jättetrevligt att vi kan samlas så här, säger Iia Abenius.

 • Butiksinnehavarna tackade sina mannekänger med rosor. Här får Elsa von Krogh en ros från Eva-Britt Larsson, HW Dam. Till vänster står Kjell-Åke Andersson, som gick för Skinn-Metro.
  Butiksinnehavarna tackade sina mannekänger med rosor. Här får Elsa von Krogh en ros från Eva-Britt Larsson, HW Dam. Till vänster står Kjell-Åke Andersson, som gick för Skinn… Foto: Karin Olsson
 • I finalen var det fest med ballonger, rosor och alla på scen. Närmast i bild syns Tina Lörnbring och Niklas Sandelius som var två av Modehuset Mellanbrogatans mannekänger.
  I finalen var det fest med ballonger, rosor och alla på scen. Närmast i bild syns Tina Lörnbring och Niklas Sandelius som var två av Modehuset Mellanbrogatans mannekänger. Foto: Karin Olsson
 • Publiken lät sig charmas när Isak Forsvik tog av sig kavajen och showade till det.
  Publiken lät sig charmas när Isak Forsvik tog av sig kavajen och showade till det. Foto: Karin Olsson
 • Ann-Katrin Elofsson svepte in i matsalen i denna luftiga långskjorta med byxor och väska i samma mönster och matchande svart hatt.
  Ann-Katrin Elofsson svepte in i matsalen i denna luftiga långskjorta med byxor och väska i samma mönster och matchande svart hatt. Foto: Karin Olsson
 • Moa Englund var en av By Cazandras mannekänger.
  Moa Englund var en av By Cazandras mannekänger. Foto: Karin Olsson
 • Skinn-Metro representerades av Kjell-Åke Andersson, Yvonne Friman och Marie-Louise Nätth.
  Skinn-Metro representerades av Kjell-Åke Andersson, Yvonne Friman och Marie-Louise Nätth. Foto: Karin Olsson
 • Elsa von Krogh visade bland annat denna byxdress från HW Dam.
  Elsa von Krogh visade bland annat denna byxdress från HW Dam. Foto: Karin Olsson
 • Stämningen var god kring matsalsborden och Camilla Lindblom lyste upp i salen med denna färgklick från Modehuset Mellanbrogatan.
  Stämningen var god kring matsalsborden och Camilla Lindblom lyste upp i salen med denna färgklick från Modehuset Mellanbrogatan. Foto: Karin Olsson
 • Kalle Svanér, Isak Forsvik och Tibor Fözö visade under kvällen upp sommarmode från Dressmann för både strandparty och studenfest.
  Kalle Svanér, Isak Forsvik och Tibor Fözö visade under kvällen upp sommarmode från Dressmann för både strandparty och studenfest. Foto: Karin Olsson
 • Maria Karlsson var en av de fyra mannekänger som representerade HW Dam.
  Maria Karlsson var en av de fyra mannekänger som representerade HW Dam. Foto: Karin Olsson
 • Ledigt och stilrent för solvarma dagar. Ann-Kristin Höjdén, Niklas Nätth, Moa Englund och Oliver Nätth visade somrigt mode från By Cazandra.
  Ledigt och stilrent för solvarma dagar. Ann-Kristin Höjdén, Niklas Nätth, Moa Englund och Oliver Nätth visade somrigt mode från By Cazandra. Foto: Karin Olsson

Under kvällen fick gästerna se ett stort utbud av sommarmode från lediga plagg för stranden till uppklätt för studentfest. Här fanns såväl enkelt enfärgat, klassiskt randigt, småblommigt och stora tropiska mönster. Bland färgerna märktes blått, cerise, grönt, gult och orange, men även mycket beige, svart och vitt och naturmaterial som linne och bomull.

Butiksinnehavarna verkade nöjda med kvällens modevisning.

– Det är väldigt roligt att få göra detta tillsammans med alla de andra butikerna, säger Ann Fritz, Skinn-Metro.

Artikeltaggar

ÅmålButikerBy CazandraDressmannHandelIia AbeniusKläderModeSkinn-MetroSkor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.