Hoppa till huvudinnehållet

Man försökte köra över polis – greps efter trafikolycka: ”Misstänkt mordförsök”

Publicerad:
Skadeläget är oklart.
Skadeläget är oklart. Foto: Johan Nilsson/TT

Sent under fredagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till en singelolycka med en personbil, norr om Högsäter.

Föraren hade tidigare under kvällen jagats av polisen och greps, misstänkt för mordförsök.

Klockan 22.08 inkom ett larm till SOS om en singelolycka med en personbil. Bilen hade hamnat på taket och det var skräp på vägen, enligt Trafikverket.

Olyckan har inträffat på väg 172, mellan Bäckefors och Högsäter.

– Vid framkomst var det ingen person kvar på plats, säger en larmoperatör som svarar för SOS Alarm.

Polisen insåg efter olyckan att det var samma fordon som man hade jagat tidigare under kvällen. Föraren hade då försökt köra över en motorcykelpolis på E45 norr om Vänersborg.

Under förföljandet tappade polisen dock bort mannen. Mannen hittades och kunde gripas efter olyckan, och misstänks nu för försök till mord. Huruvida mannen skadades i samband med olyckan är oklart.

– Det var hundpatrull som spårade upp föraren cirka 80 meter ifrån olyckan. Där greps han och misstänks alltså för försök till mord. Jag har inga uppgifter om fysiska skador på vare sig den gripne eller på motorcykelpolisen som han försökte köra på, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i västra Götaland.

Vägen avstängd

I samband med olyckan stängdes vägen av i båda riktningarna.

Senare uppgav Trafikverket istället att det var stor påverkan på trafiken. Prognosen för full framkomlighet sattes till klockan 00.30.

Artikeltaggar

HögsäterOlyckorOlyckor och katastroferSingelolyckorSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.