Hoppa till huvudinnehållet

Travhästarna rörelsemönster kommer att mätas och analyseras

Publicerad:
Hästägarföreningens ordförande Lars Horwitz är en av dem som ligger bakom samarbetet.
Hästägarföreningens ordförande Lars Horwitz är en av dem som ligger bakom samarbetet. Foto: Björn Martinsson

Under lördagens provlopp på Åmålstravet kommer hästarnas rörelsemönster att mätas noggrant. Tanken är att med teknikens hjälp kunna minska skaderisken hos hästarna.

Under lördagen gästas Åmålstravet av företaget Walkbeat horses. Walkbeat jobbar med praktiska prov och analyser av hästarnas rörelsemönster. Man kan följa hur hästen rör sig och på ett tidigt stadium upptäcka felaktigheter och därigenom eliminera skador.

Mätning kommer att ske på hästar denna lördag under provloppen och efter dessa praktiska prov kommer en gemensam genomgång och analys att ske.

– Produkten är oerhört lätt att använda och jag använder den varje dag. Sensorerna är lätta att fästa på hästens ben och analysen i appen är lätt att förstå, säger Jägersros travtränare Conrad Lugauer.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Åmålstravet och hästägarföreningen via Isabella Liljestrand och hästägarföreningens ordförande Lars Horwitz.

Artikeltaggar

ÅmålstravetApparConrad LugauerJägersroTeknikTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.